CLARIANA de comunicació

Blog allotjat a cat.bloctum.com

Pamplona: Vint anys de cinema dirigit per dones

Enviat per tonagusi el dia Juny 16th, 2010

Per Gloria López
AmecoPress

Dimecres 16 de juny de 2010

 .

La relació entre generacions a la Mostra de Cinema i Dones de Pamplona

La secció documental aborda dues pel.lícules sobre les dures condicions de vida al món rural per a una dones que trenquen amb els seus rols tradicionals

El passat divendres 11 de juny va arrencar la XXIV Mostra de Cinema i Dones de Pamplona dedicada exclusivament a la cinematografia rodada per dones. Una de les característiques significatives de la Mostra és que cada sessió compta amb una convidada que estableix un diàleg obert amb el públic. Avui, la pel lícula “Blessed”, de l’australiana Anna Kokkinos, analitza la relació entre mares i fills i filles. La secció documental aborda dues pel.lícules sobre les dures condicions de vida al món rural per a unes dones que trenquen amb els seus rols tradicionals.

“Blessed”

Les relacions entre un grup d’adolescents que vaguen pels carrers de la ciutat al llarg de 24 hores i les seves mares, que esperen el seu retorn sense saber que una d’elles haurà d’enfrontar al seu pitjor malson, caracteritzen la pel lícula “Blessed” de la directora australiana Anna Kokkinos, que es projectarà avui a les 20 hores a Golem Baiona.

El film constitueix una bella reflexió sobre les dificultats de comunicació, l’amor i la desorientació que viuen i pateixen les dues generacions. Per debatre sobre aquests aspectes intergeneracionals la Mostra comptarà amb la presència de Mauger Cañada Zorrilla que uneix la seva formació com a psicòloga clínica i psicoterapeuta humanista amb la seva experiència en mediació de conflictes.

Dones rurals

Per la seva part en la secció documental es podran veure “The Angelmakers” d’Astrid Bussik, que relata la història de les dones d’una localitat que després de la guerra volen evitar quedar de nou sota el jou dels seus parents masculins, i “El teu seràs un home , ma fille “de Agnès Bert, sobre la vida d’unes camperoles que han d’assumir el paper de cap de família en una societat patriarcal. Seran presentades per María Castejón Leorza i es projectaran en el Golem Yamaguchi a les 17:30 i les 22:30.

Programa:
Cal destacar la presentació el dilluns 14 de juny de la pel lícula “Vindicació” sobre la lluita de les dones pels seus drets en el segle XX i que va comptar com a convidada  la directora Susana Koska.

En la sessió d’ahir, Amelia Saiz, sociòloga i professora d’Estudis d’Àsia Oriental a la Universitat Autònoma, va presentar la pel lícula xinesa “She, a chinese” de Xiaolu Guo.

El dijous 17 de juny serà el torn de “5 dies sense Nora” de Mariana Chenill. Presentarà Lourdes Monterrubio Ibáñez, diplomada en Direcció Cinematogràfica a la ECAM i de la revista Cahiers du Cinéma-Espanya.

La secció oficial es tancarà el divendres 18 de juny amb Vision de Margareth Von Trotta que tindrà com a presentadora a Victòria Cirlot Valenzuela, catedràtica de Filologia Romànica a la Facultat d’Humanitats de Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.

Els espectadors i les espectadores podran votar valorant els llargmetratges i els curts. Els films més destacats obtindran la Menció Especial del Públic. La XXIV Mostra de Cinema i Dones està organitzada Institut de Promoció d’Estudis Socials, IPES Elkartea i Golem, amb la col.laboració del Govern de Navarra; Institut Navarro per la Igualtat; Institut Navarro de les Arts Audiovisuals i la Cinematografia i Diari de Notícies.

.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image