CLARIANA de comunicació

Blog allotjat a cat.bloctum.com

El departament d’Acció Social i l’Institut Català de les Dones condemnen l’assassinat ahir d’una dona a Barcelona

Enviat per tonagusi el dia Agost 26th, 2009

Departament d’Acció Social i Ciutadania

Comunicat de premsa

oficinapremsa.benestar@gencat.cat  http://www.gencat.cat/premsa/acciosocial 

L’equip de valoració de maltractaments infantils està fent el seguiment i valoració de la situació de la seva filla

El Departament d’Acció Social i Ciutadania i l’Institut Català de les Dones (ICD) del Departament, manifesten el seu condol i condemna per la mort ahir a Barcelona d’una dona embarassada, presumptament a mans de la seva parella. Així mateix lamenten profundament la mort aquest migdia a l’Hospital de la Vall d’Hebron del seu nadó nascut prematurament per cesària.

La Direcció d’Atenció a la Infància i Adolescència del Departament, a través de l’equip de valoració de maltractaments infantils, està fent el seguiment de l’altra filla de tres anys de la parella que, de moment, continua amb l’àvia paterna. S’estudiarà la millor solució per la menor i es valorarà si pot ser acollida per la seva família extensa.

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, han expressat el seu rebuig a la violència masclista. Un cop més han refermat el compromís del Govern en la lluita contra qualsevol forma de violència que coarti la llibertat de les dones i dels infants, els seus drets de ciutadania i atempti contra la seva vida. També han manifestat que és necessari que tota la societat actuï de forma contundent en contra d’aquesta violència i no es permeti cap manifestació que la justifiqui.

Des del Govern s’han impulsat lleis i programes específics d’abordatge de la violència masclista basats en la sensibilització, la coordinació i l’atenció a les dones, fent especial incidència en totes les mesures de prevenció d’aquesta violència. La Consellera ha explicat que “un dels aspectes que cal superar, des del punt de vista de la prevenció, són els imaginaris culturals i socials que encara justifiquen els models masclistes de possessió i domini que neguen l’autonomia de les dones”.
El Govern fa una crida per a què demanin l’ajuda necessària davant qualsevol indici de perill i recorda l’existència, entre d’altres, de serveis especialitzats per a les dones com la Línia telefònica gratuïta 900 900 120 i els serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD). Així mateix, per denunciar o comentar possibles maltractaments a la infància, el Departament posa a disposició de la ciutadania el telèfon gratuït 900 300 777.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image