Article de Santiago Vilanova. La baronessa ambientalista

Santiago Vilanova, president de l’Associació Una Sola Terra. El Punt, 26/07/07

En aquest article Santiago Vilanova dona diferents raons per creure en el pensament ecologista de Carme Cervera, la vice-presidenta vitalícia de la Fundació Thyssen-Bornemisza.

Per l’autor de l’article la política desenvolupista de l’alcalde de Madrid ha provocat que la baronessa es manifestés contra l’atemptat ambiental i cultural que representava la tala de 690 plàtans i acàcies al Paseo del Prado on està situada la pinacoteca de la Fundació Thyssen-Bornemisza, per construir una autopista. La forma de protesta de Carme Cervera fou a l’estil de l’ecologista Julia Butterfly Hill en la defensa de les sequoies californianes o del moviment chipko (els seus activistes s’abracen als arbres de les valls de l’Himàlaia per evitar-ne la tala).

Santiago Vilanova es manifesta en contra de l’opinió d’alguns sectors periodístics i polítics que han manifestat que Carme Cervera actua per notorietat: “Crec que és sincera en la seva protesta i, per això els ecologistes li donem suport. A Catalunya hi ha dotzenes de multimilionaris i burgesos benestants que podrien haver utilitzat la seva influència per frenar projectes arboricides i destructors de paisatges i han preferit quedar-se bunqueritzats en els seus súper xalets i súper iots. El que succeeix al seu voltant tant se’ls en fot.”

L’ecologista continua l’article donant més dades de la lluita ecologista de Carme Cervera i de la necessitat de lluitar contra l’especulació urbanística amb exemples concrets de Sant Feliu de Guixols.

Deixa una resposta