CONSUMEIX, QUÈ NO S’ACABA

Consumim sense mesura, creient que tot allò que consumim és necessari, quan en realitat no solament no és necessari, sinó que la majoria de vegades ho estem consumint per capritx. Treballem mínim vuit hores diàries, dormint ( amb sort) altres vuit, i les altres vuit les utilitzem per  consumir diferents productes, és el mínim, no?

Som adults, i ens podem “permetre” certs capritxos venent-los com si fossin necessaris totalment. Qui va a les rebaixes de temporada i només compra el que realment necessita? Quasi ningú, per això si estàs passant un moment econòmic delicat el millor és ni apropar-se a cinc-cents metros de qualsevol tipus de rebaixes, perquè compraràs allò que és indispensable i mínim quatre o cinc coses més que, després te les mires i t’adones que no saps que faràs amb elles. El problema no és aquest, és que quan mires la tarja o el compte bancari t’adones que has gastat el doble del que tenies pensat, però una quarta part ha estat en coses totalment inútils que en el fons saps que no utilitzaràs en la vida, per la qual cosa són diners llençats.

De totes maneres consumir no està prohibit (només faltaria!) sinó que majoritàriament és obligatori per poder viure, i la veritat és que ens agradi o no hem de consumir obligatòriament, ja que hi ha coses bàsiques de les que realment no ens podem estar, sobretot el menjar. Cada dia mengen i bevem, i per això hem de comprar el que mengem. Si, entre que estem sense gana (o sigui a dieta), entre que l’estiu ens dona calor i entre que els súpers i botigues de queviures estan de gom a gom, com que no tens ganes de sortir de casa les poques estones que estàs, i per això decideixes consumir des de casa. Com és fa això? Comprant per internet. Fàcilment, sense cues, sense passar calor i t’ho porten a casa. Quin gran invent! Això si, només compres el que és totalment necessari i et bé de gust: begudes amb gas per treure la set ( no la treia l’aigua la set?), menjar ràpid i sa: bosses patates, gelats, xuxeries en general (però allò sa a l’estiu no és la fruita i els sucs?), i sobretot coses pràctiques, com per exemple fruits secs ( què entren bé a l’estiu i a l’hivern!).

No cal donar-hi més voltes, compris per internet o anant als establiments, sigui menjar o siguin altres coses, sigui amb rebaixes o sense, sigui com sigui, sempre acabes acumulant milers de coses que no serveixen per absolutament res, i en el cas del menjar, que acabes portant a casa la sogra quan vas els diumenges a dinar: -Hola t’he portat aquesta salseta de la india amb diferents especies que està molt bona, perquè la tasteu. – li dius quan li dones a la sogra amb un somriure d’esquerra a dreta. D’això se’n diu mentida piadosa, la vas tastar i quasi vomites, i el teu marit et va dir que la llencessis, però abans de llençar-la li portes a la sogra que segur que algú de tota la massificació de gent que hi ha per dinar el diumenge se la menja. Normalment no t’equivoques i el típic cunyat o cunyada la mira a la taula i pregunta mentrestant fica un tros de pa o una patata, què és això? Ah doncs està bona aquesta salsa, on l’has comprat? I tu només penses que tindrà mal de ventre mentrestant segueix sucant en la salsa i alguns més s’han unit a ell.

Tant se val el que consumeix, pots consumir el que vulguis, puguis i t’arribi amb el pressupost, perquè el consum no està en perill d’extinció, i al moment que s’acaben ho reposen i ja és pot tornar a consumir. Tant se val el que compris, ni les vegades que en compris, perquè sempre n’hi ha quan tornes al super. Consumeix, consumeix que en principi i per ara no s’acaba!


sgarciaser74@gmail.com

3 Respostes a “CONSUMEIX, QUÈ NO S’ACABA”

 1. Carles Diu:

  Sóc Carles de Printcolor, http://www.printcolorweb.com, impremta de llibres, i volem fer-te un obsequi com autor del blog. Per això, et regalem la impressió d’un llibre gratis que podria ser del teu blog si vols, despeses d’enviament incloses. T’interessaria? Si tens algun dubte em pots escriure a: info@printcolor.es

 2. Agata Diu:

  Cuanta rao! es aquest mon que s´ha sortit de mare

  http://4potesa.blogspot.com.es/

  http://www.actiweb.es/k-macus/

 3. samedayessay review Diu:

  This article is very nice to my surprise!! thank you

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.