GRUPS POLITICS

 Els grups politics, tant interior com exteriorment, ja no s’assemblen als de les democràcies de partits, amb grans moviments de masses, propostes politiques, lògica participativa, vincle directe amb la societat i un llarg etcètera que s’està esfumant, per sorgir una democràcia d’audiència.Els partits politics estan canviant, i s’incorporen a una lògica representativa deixant de cantó la lògica participativa d’abans. S’estan transformant, formant i proporcionant elits politiques per aconseguir el poder o si no és el cas per falta de possibilitats per les raons que siguin, controlar-lo des de l’oposició, ja que també és una manera de fer política elitista.Els mitjans de comunicació s’encarreguen de fer arribar el missatge que el grup polític vol, ja que els partits politics es troben llunyans a la població. Ara les classes socials ja no s’identifiquen amb un partit concret, i fins i tot poden no identificar-se amb cap, tant individual com col·lectivament. Al no haver-hi el moviment de masses amb la mateixa intensitat que amb la democràcia de partits, les classes socials es poden repartir entre diferents partits, o simplement no estar d’acord amb cap. Els electors trien entre uns paquets ideològics generals i d’elits politiques, en els quals, el primer perd importància davant el segon, i les idees, el context i els arguments del programa queden en un segon pla. Els electors voten un paquet, que pot tenir coses que els hi puguin semblar interessats, però també parts o promeses que no els satisfan en absolut. Sembla que en l’actualitat hi hagi una passivitat en els ciutadans cap a les eleccions, tot i que no es del tot cert, ja que penso que els electors si que disposen de cultura política, intenten tenir els coneixements i les predisposicions i actituds dels assumptes politics.La política de masses no pot existir sense els mitjans de comunicació, tanmateix com no hi ha comunicació de masses sense la política. Els mitjans necessiten l’eslogan, la cara coneguda, l’exemple a seguir ( per solidari, per exemple), personatges a qui atribuir afirmacions o negacions en un moment donat. Busquen cridar l’atenció i amb el seu llenguatge crear-te el dubte o confirmar-te la possible victòria o derrota de les cares conegudes que mostren a través dels seus mitjans.  Amb les confrontacions, meetings, o exemples busquen la publicitat. No importa si l és positiva o negativa, l’important és la publicitat que es faci.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.