SOUS MILEURISTES

Joves preparats i formats, amb experiència, amb carrera universitària, amb idiomes, alt nivell d’informàtica, i mileuristes. Aquest és el gran sou o en alguns casos encara menys, que aquests joves poden trobar-se quan acaben d’estudiar. En una primera feina, per agafar experiència, tot i que et sembli poc, ho agafes. I al poc temps busques una altra feina, i després una altra, i una altra, i una altra, quan en realitat el que estàs buscant és sentir-te valorada, professional i salarialment, la qual cosa et resulta d’allò més dificil i complicada. Tens dues opcions: conformar-te i ser un mileurista durant un munt de temps, o canviar de feina més que xaqueta, i llavors et converteixes en una persona inconformista, la qual cosa també és complicada.
Si a Catalunya el que volem és que la gent deixi d’estudiar, o decideixi ni tant sols començar, amb els sous que hi ha ho estan fent molt bé. Amb sinceritat les carreres universitàries no serveixen en absolut per obrir-te a un futur econòmic millor, ja que els sous mileuristes no són per tirar coets.
I això sense parlar dels increïbles contractes escombraries i les seves posteriors renovacions. Una situació que realment fa pensar en llençar la tovallola i dedicar-se a feines que no tinguin a veure res amb el que has estudiat, que no siguin càrrecs de responsabilitat i que quan acabes les vuit hores marxes a casa sense emportar-te la feina que t’ha quedat per fer.
Ens estem preocupant per tenir una vivenda digna,per aconseguir una estabilitat laboral amb un sou que fa riure, ens deixem aquest sou entre despeses de benzina, hipoteca i despeses varies ( llum, aigua, telèfon, menjar, …) i arribem a final de mes tant apurats que quan tornem a cobrar ens posem contents i tot. Contents per 1000 € ? Això no és normal.
No és necessari estudiar per cobrar una xifra tant absolutament ridícula per la feina que portem a terme diàriament, no hem de perdre el temps estudiant si ho fem per buscar un futur professional millor, perquè la professió serà segurament per aquella per la qual hem estudiat, però el sou és molt possible que serà el mateix que cobraves quan vas començar a estudiar o vas decidir ampliar la teva formació amb estudis específics
Alguna persona s’ha parat a pensar en els cales que una persona amb idiomes, alt nivell d’informàtica, carrera universitària i algun màster i postgrau ha gastat al llarg de la seva vida per formar-se? I això sense comptar la gran força de voluntat i les milers d’hores “perdudes” estudiant quan tothom passeja, surt, compra, va al cinema i es diverteix mentrestant els estudiants, en aquest cas adults, que normalment també treballen, s’amaguen a casa, darrera un munt de llibres i apunts, estudiant, preparant treballs i llegint i llegint.
Total, per després continuar cobrant 1000 €, el mateix que cobraven sense la carrera finalitzada o el màster, postgrau o doctorat.
Està clar que es vol gent formada, el més formada possible, i amb experiència demostrable, però després no és paga a aquestes persones el sou que en realitat s’hauria de pagar. Aquestes persones agafen la feina mal pagada i van buscant una altre fins que la troben, cobrant possiblement 100 € més, però se la juguen i marxen, esperant que amb el temps una vegada demostrada la seva vàlua tinguin possibilitats de pujar de categoria i en contrapartida de sou, però malauradament no sempre és així.
Els llocs de treball que estan més ben pagats són pels endollats de torn, que per sort per a ells, no formen part dels mileuristes i si que els hi ha valgut la pena estudiar.
Joves, sobradament preparats, mileuristes, decebuts de la societat i hipotecats. Quin futur!
Sort que encara tenim un somriure i il·lusió per canviar les coses i aconseguir allò que desitgem, i en realitat ens mereixem.

3 Respostes a “SOUS MILEURISTES”

 1. bixoflo Diu:

  Ei! Molt bé, tu no ets la que escrius a la Veu de la Segarra? Sóc de Cervera i et segueixo cada setmana, de conya, ara et seguiré també per aqui.
  Segueix així!!!!

 2. Joan Diu:

  he trobat aksta pagina x casualitat i m’ha agradat molt. Intentare llegir-te. on escrius diu bixoflo? jo soc de barcelona, escrius en algun diari d’alla?

 3. sgarciaser Diu:

  hola Joan,
  he tingut problemes amb el bloc i no havia pogut entrar en tots aquests anys. Ara tinc un altre bloc,si vols et faig arribar l’adreça!!
  moltes gràcies pel teu recolzament espero que em segueixis també a l’altre lboc.

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.