anar a nevagció

L’ÚS SOBIRANISTA DE L’IDIOMA ESPANYOL A CATALUNYA. 18 October 2007

Publicat per salmeron a: General , trackback

L’ús social de la llengua és sense cap dubte un fet polític, tant si es tracta del castellà com si es tracta del català. És la situació política la que determina l’ús social, no l’ús social la situació política. És Espanya qui exerceix la sobirania a Catalunya i tots els “drets”
emanen de la sobirania espanyola, cosa totalment antidemocràtica.

El sobiranisme espanyol com a molt pot admetre l’extensió del coneixement i fins i tot l’ús a pràcticament tota la població. El que no pot permetre mai és l’ús lliure del català a Catalunya. Nomès la llengua espanyola es pot utilitzar lliurement a Catalunya; perquè és l’única que exerceix el “dret” de sobirania. Per això succeeixen coses com que no se li pugui parlar en català a persones que el parlen si volen, però sinó el volen parlar t’obliguen a parlar-los en espanyol. Això és l’ús sobiranista de l’espanyol a Catalunya.

Jo no crec que el català estigui en perill. L’actual estructura jurídicopolítica de l’Estat espanyol permet la persistència històrica indefinida del català, El que no permet és que el català assoleixi la dignitat que li correspòn com a llengua nacional de Catalunya. Per
això tota política de normalització lingüística dins de l’ Estat espanyol ensopegarà sempre amb el límit de la sobirania espanyola.

Gradualment és impossible aconseguir que el català faci les funcions de llengua nacional de Catalunya. L’Estat espanyol sempreserà el garant de l’ús sobiranista de l’espanyol a Catalunya. Nomès la sobirania catalana, la independència, pot invertir la correlació de
forces i aconseguir l’ús sobiranista del català a Catalunya.

JOAN PERE SALMERÓN I CLARES (18-X-2007).

Comentaris»

encara no hi ha cap comentari, vols ser el primer?


*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.