Notícia extreta de la Haine.org: 8/12/2010El propietari de la llibreria Europa, Pedro Varela, condemnat per un delicte de difusió d’idees genocides, ingressarà a la presó dijous vinent després d’haver rebut l’ordre d’ingrés.

Varela va demanar la suspensió de la pena d’un any i tres mesos al jutjat penal número 15 de Barcelona, però a finals d’octubre la jutge va decidir no concedir-li. El llibreter ja tenia una sentència de set mesos de presó de l’any 2008, raó que va fer decantar la decisió de la magistrada.

Varela ha explicat que va rebre l’ordre divendres passat, quan ja era fora passant el pont de la Puríssima, per la qual cosa ha decidit que després del pont es presentarà voluntàriament al centre que li correspongui. “És inenarrable que em condemnin per editar llibres. Jo només els venc, no els edito, tot i que ells ho disfressen de delicte”, ha assegurat.

El tribunal el va absoldre del delicte de discriminació per ideologia, raça i orientació sexual, però li va mantenir el càstig per enaltiment del genocidi. La nova sentència assenyala que des de fa quatre anys la llibreria Europa ven llibres que “enalteixen i justifiquen” el genocidi nazi contra el poble jueu.

silvers-06.jpg