La meva amiga Marta.F, m’ha fet arribar aquest enllaç, http://laoveja100.wordpress.com/2010/11/08/guia-de-la-buena-esposa-1953/,

on s’exposen les diferents normes, per ser una esposa 10.

He realitzat la lectura i em quadra totalment amb un document que formava part dels materials que utilitzava la secció femenina de la falange, durant la dictadura, en el seu curs obligatori “Servicio Social”, per aprendre a ser esposa, mare i ama de casa, de l’any 1958, en la asignatura Economía Domèstica.

Seguiré investigant…

De totes maneres destacar que és la prova més evident per entendre la socialització tradicional de gènere, basada en les concepcions més masclistes, i de submissió al cap de familia, al dictador domèstic per part de les dones…entens molt bé la força d’aquest inconscient que cala en els que justifiquen la violència masclista.