Crema

Crema  (fàcil)

Ingredients:

  • 8 rovells d’ou
  • 1 litre de llet
  • 8 cullerades  grosses  de sucre
  • 4 cullerades  de sopa  ben rases  de midó (o de Maizena)
  • 1 barreta  de canyella  i/o  una pell de llimona
  • una mica  més  de sucre  per  cremar

Preparació:

Es  desfà  en una mica  de llet  freda  la  Maizena  o midó   i  quan  està  desfet  es  barregen  tots  els altres ingredents.  Quan  estan  tots  ben  barrejats es  colen i es posen  en una cassola  ampla per a poder  remenar  ben  bé.  S’hi afegeix  la canyella  o la pell de llimona  (sense  que  hi hagi  gens  de  polpa  que talla la llet)  i es posa  a escalfar  a foc  lent.  S’ha  d’anar  remenant  sense parar,  per  repartir  ben bé l’escalfor  i que no bulli. Mica  en mica  ha  d’anar  espessint.  Hem  de remenar  poc a  poc  per  adonar-nos  de quan comen ça  a bullir  i al primer  símptoma d’ebilició,  o sigui a la primera bombolla  o  bombolleta que  faci  la  traiem del foc  i l’aboquem en una  safata  o  en platets  individuals,  com ens agradi més.

S’ha  de deixar  refredar  i  quan està  a  temperatura  ambient  posar-la a la nevera.   Al moment  de servir-la   s’hi tira  sucre  per  sobre  i es  crema  amb  el ferro  de cremar  ben  calent,  i ja es pot servir.

1 comentari a l'entrada “Crema”

  1. Bunyols de poma amb crema cremada at Cuinar cada dia amb la Rosa i la Carme ha dit:

    [...] part  fem la Crema,  però  només  amb la  meitat  de  les  quantitats.  O sigui  le s proporcions  per  a [...]

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.