Eureka! Una mora catalanista!

29 08 2007

foraforcesocupacio.jpgL’Obra Cultural Balear (OCB) ha fet públic un nou cas de discriminació lingüística a Palma.
Fa un parell de dies, comentant el fet que encara avui dia hi hagi els retrats dels presidents del congrés franquistes en l’edifici en qüestió, ja reflexionava sobre el fet que l’hàbit no fa el monjo, i quan es tracta de superar els efectes de quaranta anys de dictadura encara menys. Es van canviar els noms de les institucions, potser sí, i es canviaren els colors dels uniformes. Però les persones que encarnen l’estat, que han de funcionar amb els valors i els objectius que emanen del seu terreny de joc i de les regles de joc que s’hi juguen, aquells qui més han de creure en els valors de les lleis que apliquen i gestionen, es van quedar on eren, i així estem.
Aquest fet, aplicable a la majoria dels cossos de l’estat, s’ha fet palès una vegada més, en aquest cas amb el cos de la Guàrdia Civil Espanyola. Uns espècimens d’aquest grup (concretament de la caserna del carrer Manuel Azaña de Palma) no han deixat realitzar una entrevista de feina a Saïda Saddouki, una intèrpret i traductora de berber i àrab al castellà, per dirigir-se als agents en català. Saïda els ha denunciat per tractaments vexatoris.
És increïble veure la incultura i la mala educació d’aquesta gent, que els hi surt de l’ànima “lo que me faltaba, una mora catalanista”.
De fet, es retraten ells mateixos arribant a afirmar sense cap mena d’escrúpol que “La constitución española no reconoce el catalán como lengua…, la única lengua oficial en España es el español!” o “a mi me parece vergonzoso que seas de otro país y defiendas un idioma que ni siquiera existe, porque unos se lo han inventado y, encima, vienes tu a defenderlo!
Recomano a tothom que llegeixi la denúncia o els extractes publicats a l’Avui: és per caure de cul!
Jo el que no entenc és com pot ser que encara hi hagi gent amb aquests valors, i que a més a més vagin armats i tinguin poder, en teoria per defensar-nos.
Recordem aquests casos quan ens vulguin enganyar, quan tornin els que sempre diuen que “no estem tan malament”, que ara “ja no cal lluitar per la llibertat”, i que “us queixeu per vici”. I a veure què en diuen els nostres dirigents i representants… S’accepten apostes.


Accions

Informacions

2 comentaris per “Eureka! Una mora catalanista!”

29 08 2007
Octavi Fornés (23:44:04) :

Gràcies per la informació, i sobre tot que amb “moros catalanistas” com aquesta noia farem via per despatxar a aquests gamarussos.
PS: Suposo que allà on diu “per dirigir-se als agents en castellà” vols dir “per dirigir-se als agents en català”.

30 08 2007
Pubilla (00:23:29) :

Ostres!

Gràcies Octavi, per deixar-hi l’opinió i informar-me de l’errada!
Salut mestre!

Deixar un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.