Portalet

El català, llengua comuna!

Posted by quico on July 18th, 2008

El català, llengua comuna

Ahir, a l’Ateneu, la Plataforma per la llengua -l’entitat més activa en aquests moments, en defensa del català- va presentar l’edició del Manifest El català, llengua comuna!, elaborat per vint-i-tres entitats de ciutadans catalans vinguts d’arreu. Un acte senzill i emotiu, però ple de força pel seu significat, i que demostra el valor i la qualitat de la societat catalana a l’hora de defensar allò que és just. …

Presentat per Miquel Strubell, varem poder escoltar Abdou Mawa Ndiaye (president de l’Associació Catalana de Residents Senegalesos), Josep-Anton Fernàndez (portaveu de la Comissió de nous parlants de la Plataforma per la Llengua i professor de la UOC), Àlex Hinno (Comunitat Palestina de Catalunya), i fragments del manifest, llegits per Elsa Oblitas (Centro Boliviano-Catalan) i Kangyun Xiao (Associació d’Estudiants i Investigadors Xinesos de Catalunya).

El pròleg del Manifest, signat per la Najat, destaca la importància d’utilitzar la llengua del país amb les persones nouvingudes com a forma de reconeixment mutu i de no exclusió. Els deu punts pretenen la reivindicació del català com a llengua que ens serveix a tots per a construir el país inclusiu que volem fer també entre tots, -eina d’inclusió social-, la riquesa que representa la diversitat lingüística per Catalunya, la igualtat i validesa de totes les llengües, la importància del model educatiu català. En resum, la voluntat de viure en català!

I, sobretot, pretén diferenciar-nos respecte a algun altre manifest espanyol que només pensa en imposar la seva cultura, a través de males formes i amb la complicitat de mitjans de comunicació que practiquen l’insult permanent.

Al final de l’acte, pica-pica amb productes d’en Ramon Carner, sempre imparable, pencant pel país des de Sant Feliu!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image