Portalet

Kosovo ja no és Sèrbia. Enhorabona!

Posted by quico on February 18th, 2008

Kosovo Independent 2 Kosovo Independent

Ahir vaig dir a les meves filles que es fixessin bé en allò que passava a la televisió: la festa per la proclamació d’independència de Kosovo. La primera d’un país europeu de què elles tenen consciència. I no serà l’última.

Jap Kosovo

I també que fossin conscients del ridícul espanyol. De com Espanya es va quedant sola a Europa, no reconeixent les majories democràtiques i l’exercici del dret a l’autodeterminació dels pobles. Europa, per sort, és ben diferent. I els nacionalismes com l’espanyol -o el serbi- no hi tenen cabuda.

Hi afegeixo també dues reflexions. …

La primera, sobre la necessitat de fer-se amics dels Estats Units. De fet, els catalans tota la vida hem estat amics dels americans. Però, malauradament, dels americans que sempre perden: dels indis, d’en Martin Luther King i el President Kennedy, de l’Al Gore, … I ara, de l’Obama. Esperem que aquest cop es giri la truita.

La segona té a veure amb una de les discussions més de moda aquests dies: els paral·lelismes entre Kosovo i Catalunya i Sèrbia i Espanya. Tal i com va passar amb les repúbliques bàltiques i Rússia, la comparació -Catalunya és / no és Estònia, ni Letònia ni Lituània, ni Espanya és / no és com Rússia- sembla inevitable, especialment per tota la colla de desfeinats comentaristes polítics, i pels professionals de la política sense idees. De fet, només hi ha un paral·lelisme possible: Kosovo no és Sèrbia, com Catalunya no és Espanya. I per molts anys!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image