Portalet

Pedro Duque. Anar a la lluna o a l’Irak

Posted by quico on February 16th, 2008

Pedro DuqueTintin a l’espai

A vegades, un titular d’entrevista no pot ser més encertat. La ciència és més barata que la guerra. I això em recorda l’evidència que molts pocs vots poden decidir el futur de la humanitat, tal i com va passar l’any 2000 a Florida, on George Busch va guanyar -fent trampes- a l’Al Gore. D’un ordinador per a cada nen americà a l’escola, es va passar a les armes com a principal argument per a l’economia. I de la possibilitat de tornar a la lluna, a l’evidència de la Guerra de l’Irak, que encara avui patim. I això de la guerra és molt més car que viatjar a l’espai, com ens recordava ahir en Pedro Duque, l’astronauta espanyol.

(Per als que no ho sàpiguen, un Pedro Duque  també és una experiència espacial per comprovar la blavor del cel durant les nit de la Festa Major de Granollers. Però això no ve al cas, ara, i caldrà un post d’estiu). …

Actualment, l’astronauta es troba immers en el projecte Deimos Imaging. Es tracta d’un “projecte novedós: prendre coses que s’han inventat per a l’espai i portar-les per a l’ús general.” Explotar un satèl·lit que pren fotos del planeta i distribuir-les per a usos múltiples -protecció del medi ambient, planificació del territori o vigilància de catàstrofes. Es tracta de la “tercera onada d’ús social de les tecnologies de l’espai. La primera va ser la televisió i les comunicacions des de satèl·lit; la segona, la navegació (GPS i Galileo), i la tercera es basa en l’observació de la Terra”. Molta sort, doncs, i pressupost!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image