Portalet

Oriol Garcia i Quera. Barcelona 1714, l’onze de setembre

Posted by quico on September 23rd, 2007

Oriol Garcia Barcelona 1714

Acabo d’empassar-me d’una tirada la revista Sàpiens que regala, aquest mes, el còmic de l’Oriol Garcia Barcelona 1714, l’onze de setembre. Un excel·lent treball de guió -obra de l’Oriol, amb l’ajut de la seva germana Núria- i il·lustració, que retrata la duresa dels darrers dies del setge que va suposar la fi de les nostres llibertats i l’ocupació del país per les tropes borbòniques. Un còmic que complementa perfectament el número extraordinari de la revista dedicat a la Guerra contra Espanya i que ningú no s’hauria de perdre …

Com tots els altres treballs de l’Oriol Garcia, publicats per l’editorial Casals, aquest també perfila exactament les situacions i els escenaris viscuts, i permet fer-se una idea de la por, la gana, la misèria i les dificultats del moment. Però, sobretot, perfila perfectament els personatges i les seves actituds, no només els dels grans protagonistes (Antoni de Villarroel, Rafael de Casanova, i altres militars catalans), sinó també de la gent senzilla, com l’Eudald Mas i Duran i la seva família, enfront del capità Vidal, botifler, personatges ficticis, però totalment versemblants.

L’Oriol Garcia també és autor d’un treball sobre el còmic i la història , i és reconegut com un dels grans en aquest gènere. Espero amb delit que Sàpiens continuï divulgant també nous treballs en què el còmic serveixi d’il·lustració a la nostra història.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image