Recordin

“Merecerías que te tirasen” diu en Fonseca, comissari de la Brigada Social, a en Carvalho mentre l’interroguen i l’aboquen a la finestra mostrant-li el buit.

Uns quaranta anys després d’aquests fets, realment tan literaris, m’interrogo sobre el que deu passar a les sales de preguntes sense respostes de les comissaries actuals. I malgrat el desplegament de suposades càmeres de vídeo que enregistren estomacs, en aquella ocasió ningú va prémer el REC. El detenen per kale borroka de molt baixa intensitat (pixar al carrer, una conversa atropellada i desacatament a l’autoritat). Li toca una autoritat que quan no ho era ja gastava mala llet. Ara amb l’uniforme exerceix l’abús de poder, i a més, té un mal dia. La cosa es complica i els titulars, mentint, la simplifiquen: “Un detingut mor en saltar per la finestra de la comissaria on havia estat traslladat acusat d’agressió a l’autoritat”. Després l’article abunda en la nombrosa documentació trobada que relaciona al detingut amb escamots anarquistes i -ai!- el món abertzale. Acaba de passar un multicultor i el que va quedant, la veritat trinxada, mai més es podrà restaurar. Un Terrorisme d’Estat encobert i un Estat d’Opinió manipulat i condicionat fins al punt que encara uns quants Fonseca creuen que alguns mereixerien que els tiressin per la finestra. Recordin: No va saltar per la finestra.

Valgui de testament: deixo aquesta veritat a tots els que es creuen a polítics, policies, jutges, mitjans de comunicació, autoritats… Jo tampoc vaig saltar per la finestra.

Pots deixar un comentari