jump to navigation

Setmana Santa a Castelló d’Empúries March 9, 2007

Posted by míriam in : coses que passen , trackback

A Castelló d’Empúries, una vila comtal amb molta tradició firaire i festiva, celebren la Setmana Santa d’ una forma tan cruel que l’any passat van haver d’explicar als nens que tot era comèdia de tan traumatitzats que van quedar. Resulta que el que fa de Jesús rep unes santes castanyes impressionants. El paio, que es deixa barba i els cabells llargs per ser més autèntic, es posa unes proteccions de moto a l’esquena, als colzes i a alguna part més del cos, i els atissadors li claven uns mastegots amb totes les seves forces en aquests punts concrets.

A més, utilitzen efectes especials (imagino que salses de tomàquet…) per fer-ho més real. El cas és que l’any passat, la pobra mainada, que coneixien l’actor que feia de Jesús, van marxar a casa traumatitzats pensant que el pobre amic seu havia estat apallissat de veritat. Fins i tot el mateix Jesuset va haver d’anar en persona casa per casa per explicar-los que tot formava part de l’espectacle. De fet, a Castelló d’Empúries es curren bastant això de les festes. Cada any pel setembre fan el mercat medieval. Tot el poble es converteix en una vila medieval. Els habitants del poble van tots vestits de l’època. Al mercat només hi pots comprar amb monedes de l’època. Hi fan receptes de les d’abans. Pel carrer se celebren espectacles que apleguen autèntiques multituds. Els carrers s’engalanen. En fi, un espectacle.

Seguint amb la Setmana Santa, també hi ha un altre fet que sobta. Alguns dels romans que desfilaran aquest any són… magribins musulmans! D’això en dic jo autèntica integració! Ah, justament avui a Lloret fan una taula de religions per parlar d’aquests temes. 

Doncs si aconsegueixo alguna foto de les estomacades que rebrà el pobre Jesuset, ja les penjaré.

Comments»

no comments yet - be the first?


*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image