anar a nevagció

Part natural al Santa Caterina 17 Febrer 2007

Publicat per míriam a: una forma de viure , trackback

Vista de l’hospital nou de Santa Caterina.Ves per on, que a Girona hi ha un dels pocs hospitals que tenen protocol de part natural. Tant és així que han organitzat unes xerrades el primer dilluns de cada mes per informar-ne i no només hi assisteixen les futures mares de la zona, sinó que atrau a dones d’altres llocs de Catalunya.

El primer cop que vaig sentir-ne parlar m’ho va dir una llevadora naturista que assisteix parts a casa. Em va dir que al Santa Caterina respectaven les recomanacions de l’OMS sobre el que havia de ser un part natural. Ells estan molt orgullosos de tenir unes estadístiques tan bon es: només un 12% de cessàrees, enfront del 30% de mitjana que tenen a la resta d’Espanya. També tenen una banyera amb aigua calenta per aliviar els dolors de les contraccions prèvies al part. Tenen una cadira especial que permet una postura més natural que la típica ginecològica, totalment antinatural per parir. Et recomanen que la criatura estigui el màxim de temps possible en contacte amb la mare i mengi quan tingui gana, tot el contrari del que diuen els metges més mediàtics de moda. Ah, a més, aquest hospital va rebre un premi d’arquitectura ara fa un any o dos.

Interior de l’hospital, molt lluminós.Això sí, et recomanen que quan et posis de part truquis abans per confirmar que hi ha llits lliures (imagino que és per la demanda que tenen), sobretot de cara a la gent que ve de fora. Jo, per sort, només tinc una mitja hora. Així que d’aquí a dos mesos no hauria d’allunyar-me massa d’aquest radi.

Comentaris»

1. albir - 19 Febrer 2007

caram…
que faixion no?

hi niras?

2. míriam - 19 Febrer 2007

Home, fashion no sé, però és el que millor pinta té. Almenys les intencions són bones. I pel que he llegit en algun foro sobre parts, les que hi han estat n’estan prou contentes. Si hi sóc a temps, sí que hi aniré. Ai, kin kanguelis!