jump to navigation

Verdura fresca per Nadal December 27, 2006

Posted by míriam in : general, una forma de viure , trackback

Quina delícia anar al mercat per Nadal! A Figueres les parades estaven plenes de gent i de productes ben frescos. Això sí, sempre i quan un sigui matiner. A la parada de la Margarita de Llers no hi falten els bolets i les bledes ben fresques, ah!, i té una mel que li porta un pagès de les rodalies.

En Lluc de les herbes, sempre tan abrigat.

Per mel bona, la d’en Lluc de les herbes. Aquest senyor d’un bigoti blanc i ben poblat sempre va ben abrigat. Viu a Ogassa, ben endins del Ripollès, en un poblet on els termòmetres no tenen gaire feina perquè sempre són allà mateix, ben avall. Doncs tot i així en Lluc i la seva dona no tenen calefacció a casa. Diu que quan arriba el vespre, es col·loquen davant la llar de foc amb una manta l’un al costat de l’altre i esperen l’hora d’anar a dormir per ficar-se al llit. Durant el dia recol·lecten plantes silvestres, fan mel… I després ho porten al mercat, on et donen classes magistrals sobre cadascuna de les plantes que porten.

En Manel i la Quima, d’en Japet dels Bous.I si un vol formatge de cabra, pot acostar-se fins a la parada d’en Japet dels Bous, on la Quima i en Manel tallen rulos de cabra, mató, formatges secs… Per guarnir la casa amb plantes, no cal donar massa voltes. La Carmen i en José, de Garriguella, porten al mercat les plantes que tan carinyosament cuiden al seu hivernacle. Ara Figueres, ara l’Escala… Aquesta parella no s’atura mai, i tot i això no perden mai el somriure per als seus clients. M’han convidat a veure l’hivernacle, tot i que ja hi vaig estar quan vaig triar les flors del casament.

La Carmen amb una clienta al mercat de Figueres.

“Posa’m uns tulipans que s’obrin el dia de Nadal, sisplau”, li dic a la Carmen. Doncs dit i fet, com si obeïssin ordres estrictes, aquestes flors tan nòrdiques es van obrir el dia de Nadal i van donar un aire campestre a la taula.

Comments»

no comments yet - be the first?


*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image