Pelagos

viatges, cultura i solidaritat

Avencs de la Febró

Enviat per mesogio el dia October 13th, 2011

Des de Prades s’ha de passar per Maspujols i Vilaplana fins arribar al poble abandonat de la Mussara a 963 m, excel·lent mirador del Camp de Tarragona, amb els pobles, camps i muntanyes. Mentre fèiem un mos abans de començar la caminada, hem pogut contemplar la costa des de Tarragona i Salou al delta de l’Ebre.

Prades esglesia

Sortim a peu del davant de l’església de Sant Salvador de Vilaplana, en estat de “consolidació”, per un sender fins trobar la carretera de Reus a la Febró. Després de creuar-la, s’enfila una pista ampla que es va fent més estreta. Passem per l’esplanada del pla de l’Agustenc i continuem en direcció nord, fins a trobar l’avenc. Abans, però, observem la profunditat de primera esquerda en una roca punxeguda que permet passar a l’altra banda.

avenc-febro.jpg

Els avencs de la Febró, a 977 m, són unes esquerdes obertes al cingle de la Mussara, dins el terme de la Febró. La que visitem és la més allunyada del cingle, amb una galeria principal de gairebé 300 metres de llargada, uns 30 de fondària, i de 6 a 8 d’amplada. Al seu interior es troben la cova Gran, la cova Petita i tres avencs. La cova Gran té un recorregut de 254 metres i 39 de fondària i hi havia moltes estalactites, que es van arrancar per construir el mas de Macià Vilà, a Reus. Aquesta esquerda comunica amb la segona i uns trams laberíntics i tot el conjunt supera els 1.800 metres. Si surts de la gran i et fiques per alguns laterals, en alguns moments el pas és tan estret que és bo estar a dieta.

febro-de-dins.jpg

En aquests avencs s’hi van amagar contrabandistes i, segons la tradició, el general Joan Prim el 1843.

pedro-febro.jpg

 Plànol des de la Mussara als avencs de la Fedró

planol-febro.jpg

3 comentaris per “Avencs de la Febró”

  1. Xavi Diu:

    acabeu d’arribar i ja torneu a fer sortides? Bufa, quines dones!

  2. Xavi Diu:

    Acabeu d’arribar i ja torneu a fer sortides. Bufa, quines dones!

  3. caterina Diu:

    No aturau, eh? Hehe. Seguiu així, a tope, i explicant-nos les sortides al blog, sempre sortides interessants. Quina enveja cada vegada que vos llegesc i veig les imatges que posau! Una passada! Una abraçada a les dues :)

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.