Pelagos

viatges, cultura i solidaritat

Viatge a Itàlia

Enviat per mesogio el dia August 25th, 2011

 goethe a italia

Viatjar en el s. XVIII no era el mateix que ara. No hi havia Ryanair. S’estalviaven els odiosos controls als aeroports, però calia desplaçar-se amb vaixell -de Nàpols a Sicília eren 4 dies- o per terra, a cavall o en diligència, fent canvis en hostals de mala mort. A canvi, tenien mal de mar durant dies o mal de ronyons per culpa dels bots dels carros.

Goethe va estar-se a Itàlia del setembre de 1786 al juny de 1788. Va conèixer Verona, Venècia, Roma, Nàpols i Sicília. Va entrar en contacte amb un gran nombre d’artistes, artesans, escriptors, músics i altres personalitats. Itàlia, per molt que Goethe pertanyés al moviment Sturm und Drang del Romanticisme, era la mare dels ous. I allà reneix a la cultura grega i romana, aprèn i treballa.

Amb aquest llibre hem descobert en Goethe el pensador, l’expert en geologia i en botànica, a més del literat, l’ànsia permanent de conèixer i aprendre. Un savi amb capacitat d’observació i descripció de la natura, les persones i les coses (com per exemple, la llarga explicació dels carnavals romans).

Goethe va viure i morir a Weimar. Havia escandalitzat tota la ciutat perquè hi vivia amb una dona i van tenir 5 fills, sense casar-se. La seva capacitat d’enamorar-se era gran i se li van conèixer, al llarg de la seva vida, moltes relacions. Tot i això, en el Viatge a Itàlia, en més d’una ocasió esmenta les seves limitacions físiques o anímiques per culpa de l’edat. Només tenia 39 anys.

Viatge a Itàlia, J.W. Goethe, traducció de Rafael Bofill. Ed. Columna, 1996, 593 pàg.

Un comentari per “Viatge a Itàlia”

  1. caterina Diu:

    M’encanta Itàlia així que m’apunt el llibre i més per estar escrit per qui està escrit. Bona ressenya! Jo acab de tornar de NY i m’ha ENCANTAT!!!! Tenieu raó. És una autèntica meravella :D

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.