Pelagos

viatges, cultura i solidaritat

Alpens - Lluçà

Enviat per mesogio el dia Abril 30th, 2009

graner graell

Un centenar de persones del Muntanyenc sortim d’Alpens (Osona) entremig de boscos de faig, pi roig, roure i alzina. Esmorzem davant del graner del Graell i l’ermita de Sant Joan. Al cel pinten bastos i poc després es posa a ploure. Estava anunciat. Continuem caminant cap al mas Perotet i la Coma. La tempesta continua, amb pedra afegida. Sort que en arribar a Sta. Eulàlia de Puig-Oriol ens obren el pavelló esportiu per aixoplugar-nos i canviar-nos de roba, qui porta recanvi. Aquesta és una antiga ruta de la transhumància

claustre lluça

Arribem a Lluçà, un poble de qui es té constància ja l’any 879. Dominant l’extensió, el castell dels senyors de Lluçà. Entrem a l’església, amb un claustre en forma de paral·lelogram irregular, de capitells bellíssims, amb motius vegetals i animals, no religiosos, obra d’artistes àrabs. Al terra, algunes tombes.

pantocrator lluça

La col·lecció de pintures al fresc, entre el romànic i el gòtic, abans al Museu del Prado de Madrid, van retornar al final als seus orígens. I són allà per a goig de qui les vol veure. Un pantòcrator, un sant Jordi matant el drac…

Al davant mateix, un bar-restaurant i casa rural. Dinem al restaurant La Mola, a prop, molt bé! I és que ja semblem iaios!!!

Un comentari per “Alpens - Lluçà”

  1. Deana28Bullock Diu:

    If you want to buy a house, you will have to receive the loans. Moreover, my sister usually takes a college loan, which supposes to be the most reliable.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image