pelagos

viatges, cultura i solidaritat.

Els nois d’història

Enviat per mesogio el dia Desembre 9th, 2008

nois historia-david ruano

Foto:David Ruano

Comèdia d’Allan Bennett sobre el valor i el sentit de l’educació. L’obra se situa en una escola anglesa d’educació secundària, on un grup de joves es preparen per als exàmens d’ingrés a Oxford i Cambridge. Aquesta situació permet a l’autor qüestionar si l’educació s’entén com un camí cap a l’èxit o com un camí cap al coneixement i la maduresa vital, representada per dos professors absolutament diferents.

Josep M. Pou, actor protagonista i director diu que l’obra li va interessar perquè tracta de moltes coses que li agraden i li preocupen: l’educació, l’ensenyament, la cultura, els llibres, la poesia, el cinema, la música popular, el teatre, les ganes de saber, presentant dalt de l’escernari un grup de nois que volen menjar-se el món i alguns mestres que s’arrisquen junts en el llarg viatge del coneixement.

Pou, com sempre, es transforma en el seu personatge, acompanyat de Josep Minguell, Maife Gil, Jordi Andújar, i la resta de vuit actors que treballen amb entusiasme, fervor i dedicació, Un deu a tots. Tothom a qui li preocupin aquests temes, l’hauria de veure. Passarà, a més, una bona estona.

La funció dura 2 hores i mitja, amb entreacte.
Teatre Goya. Barcelona

5 comentaris per “Els nois d’història”

 1. Stella Blue Diu:

  És estil El Club de los Poetas Muertos?

 2. mesogio Diu:

  Pot recordar-la, per allò del professor que els vol educar perquè pensin i sàpiguen viure, també perquè l’acomiaden (per una causa que no desvetllo. Són nois més grans que els dels poetas muertos, per tant amb inquietuds complexes. A més, ens obsequien amb algunes cançons que toquen al piano i canten ells mateixos.

 3. caterina Diu:

  Sembla interessant, més si la recomanau des d’aquest blog. Si vénen a Palma miraré d’anar-la a veure ;)

  Besades a les dues!

 4. caterina Diu:

  Bon Nadal i Bones Festes a les dues!!! Una abraçada i una besada ben forta des de Mallorca! ;)

 5. mar Diu:

  Passava per portar-vos un desig de Bon Nadal
  i també una càlida abraçada
  m

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image