pelagos

viatges, cultura i solidaritat.

Mil sols esplèndids

Enviat per mesogio el dia Desembre 4th, 2008

estudiants afganeses

Novel·la situada a l’Afganistan, amb dues protagonistes principals: Mariam, filla il·legítima d’un home ric que viu a Herat, i Laila, una noia de Kabul de família intel·lectual, que queda orfe després d’un bombardeig. Per atzars de la vida, acaben vivint sota el mateix sostre i sota el mateix jou, l’home que les maltracta.

De fons, l’ocupació des de fa dècades d’Afganistan, les eternes rivalitats entre clans, el fonamentalisme religiós. De nou, les misèries, el dolor i la mort. I després dels talibans, els americans i els seus interesso. Però per damunt de tot, el llibre ens parla de la immensa capacitat de dues dones de generacions diferents que lluiten per viure, per donar-se suport, per sortir-se’n i per continuar vivint en un país on ja fa massa anys que no saben què és la pau.

Autor: Jaled Hosseini

Ed. Amsterdam-Salamandra, pàg. 366

 dolor afganistan

Organitzacions afganes de suport a les dones:

http://www.hawca.og

http://www.rawa.org

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image