pelagos

viatges, cultura i solidaritat.

Shantaram

Enviat per mesogio el dia Novembre 24th, 2008

BombaiEl personatge central, Lin, arriba a Bombai escapant d’una presó d’Austràlia. Allà coneix Prabaker, que el comença a guiar per la ciutat i aviat esdevenen amics. Visiten el poble natal d’ell, a les muntanyes, on la mare l’anomena Shantaram, que significa Home de Pau. A Bombai, Lin viu en un suburbi, el mateix de Prabaker; on coneix la gent i es fa un d’ells; amb els seus mínims coneixements de medicina, es troba fent de metge sense adonar-se’n. Però a fora hi ha un altre món, el de la prostitució de categoria, de madame Zhou, el del cafè Leopold’s; el de Carla, una dona enigmàtica, però incapaç d’estimar, de qui s’enamora, el món de Bollywood… Lin s’introdueix en les màfies locals i treballa per a ells, però un dia el detenen i va a parar a una presó terrible. De nou a fora, seguint el seu cap, Abdel Khader Khan, treballa en el mercat negre falsificant documents i després viatja a Afganistan. Som a la pàgina 805 del llibre: a partir d’aquí entrem en l’Afganistan ocupat pels russos, les lluites locals, el fred, la gana i les armes; un poble acostumat a la guerra des de fa generacions, que no sap fer altra cosa; al final el seu cap mor i ell retorna a Bombai. El llibre acaba quan Lin es replanteja marxar i potser escriure.

Llibre en bona part autobiogràfic, pot ser una novel·la d’amor a la ciutat de Bombai. També una novel·la d’aventura, una reflexió sobre el bé i el mal, o la denúncia de les corrupcions globalitzades i el negoci de les armes. Sembla que de tot plegat en sortirà una pel·lícula que han començat a rodar.
http://www.shantaram.com/

Autor: Gregory David Roberts

1146 pàg. Editorial: Entramat, 2006

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image