pelagos

viatges, cultura i solidaritat.

Grècia clàssica

Enviat per mesogio el dia Agost 31st, 2008

Atenesdi019.jpg

Atenes
Acrópolis
Cal llevar-se d’hora, anar amb metro fins a l’estació d’Akrópolis i pujar l’ampla avinguda; els soldats que fan la guàrdia nocturna es retiren a les 8 del matí. El Partenó sempre està en obres; als anys setanta deixaven pujar per dintre; ho vam fer i ens van caldre 10 persones per envoltar una columna. A l’Erecteion vam contemplar la bellesa de les Cariàtides, aquelles dones que, convertides en columnes, aguanten el sostre d’un temple. Les dones sostenen el món. Algú en dubta? Però allà dalt hi ha moltes més coses i val la pena passejar-hi amb calma (si fa calor, amb barret i aigua). A baix, s’ha d’anar al Museu Arqueològic: hi ha molta cosa i s’ha de triar les peces que es volen veure; l’art de les Cíclades és una de les sales que més ens agraden.

El barri de Plaka és molt turístic però encantador: tavernes, música, ruïnes, placetes… A la pl. Sintagma hi ha el Parlament i la Tomba del Soldat desconegut. Al c/Lisiou hi ha el cafè de Melina Mercouri, amb quadres i fotos d’aquella dona extraordinària; a la carta hi ha escrita la frase Mai en diumenge, el títol de la pel·lícula que potser la va fer més famosa. Va morir sense haver aconseguit el retorn dels marbres que hi ha fora del país.

Deolfos temple

El circuit per la Grècia clàssica hauria d’incloure visites a Corint, Epidaure, Olímpia, Micenes i Delfos.

D’aquí es pot baixar a mar per l’ampla vall d’oliveres i acostar-se al petit poble costaner de Galaxidi.

  
  

Un comentari per “Grècia clàssica”

  1. caterina Diu:

    Qué interessant el que explicau! Crec que li passaré els vostres posts a la meva germana ara que aquest més marxa a Grècia, per tal que s’informi :D
    Besades!

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image