pelagos

viatges, solidaritats, llibres, pel·lis…

Grècia, del foc a les brases

Enviat per mesogio el dia Setembre 19th, 2007

 foc grecia

Acabem d’arribar després de dues setmanes a Grècia. Al Pelion, el primer punt on vam estar, s’havien cremat alguns boscos ja al mes de juny. Vam viure algunes tempestes de mar, de nit, que feien basarda, perquè ens arribaven les ones fins a la finestra de l’habitació on dormíem, a uns 10 metres del mar. Poca gent, muntanyes impressionants i cales d’aigües transparents.
Arreu, ambient electoral. Els grans partits feien propaganda a TV i diaris. Els petits enganxaven cartells a parets i fanals. Mítings animats i plens de colors. De dreta a esquerra, tres colors: blau, verd i roig. Ha guanyat la dreta, malgrat els focs. I és que van seguir l’exemple dels polítics gallecs amb el “chapapote”: inunda els afectats de diners i et votaran. En el cas grec, amb el que pagaven per una olivera cremada, si no se’ls havia cremat, segur que la cremaven per poder cobrar la indemnització! La dreta en sap molt de tapar boques.
Els darrers dies vam estar a Nafpaktos, l’antiga ciutat de Lepant on es lliurà la famosa batalla pel control del Mediterrani contra els otomans. Costa imaginar-se més de 500 vaixells en aquelles aigües estretes davant del Peloponès, allà mateix. Tan de bo totes les baralles es dirimeixen a les urnes. 

Grècia continua sent un lloc de pau, de paisatges suaus i de gent que sap viure

 Naupaktos
 L’antiga ciutat de Lepant

2 comentaris per “Grècia, del foc a les brases”

  1. caterina Diu:

    Benvingudes de nou! Gran viatge doncs. Les fotos donen sensació de pau i bellessa. Esper que hagin estat uns dies de profit i que els hagueu disfrutat al màxim! ;)

  2. JO A. i ELLA E. Diu:

    Per no repetir: lo mateix que en Caterina

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>