pelagos

viatges, solidaritats, llibres, pel·lis…

Internet ha revolucionat el món àrab

Enviat per mesogio el dia Maig 31st, 2007

Les noves tecnologies de la comunicació estan canviant moltes coses als països àrabs. Abans, els retrògads, de les parabòliques en deien “diabòliques” perquè hi havia el dimoni, però ara s’han adonat que tenen un espai, que valoren molt. Tant progressistes com fonamentalistes i terroristes n’han vist els avantatges. Dos grans mitjans: www.english.aljazeera.net  i www.islamonline.net.  Les notícies polítiques del propi país estan censurades, però si la gent entra en diaris de països veïns, s’assabenta del que passa a casa seva.Daout Kuttab, periodista palestí, de Jerusalem i Jean Pierre Filiu (Institut d’Estudis Polítics de París), van parlar d’aquest tema a la conferència sobre L’Islam al segle XXI, de l’Institut d’Europeu de la Mediterrània www.iemed.org A l’Iran, les imatges difoses per Internet d’una dona al carrer que no es deixava posar un vel per part d’un comitè de la moral, mentre la gent del voltant li donava suport, han donat la volta al món. A Kuwait, amb una població molt jove en una societat conservadora, parlen de sexe amb persones de l’altre gènere. Han aparegut molts blocs a l’Iraq, on la gent explica què passa amb  paraules i imatges. També el fan servir assassins, com una pàgina on es veuen imatges d’un franctirador matant un soldat americà, censurat pel govern dels EUA, perquè no es desanimin els seus. Al programa de TV “Star Academy” (aquí, “Operación triunfo”) una noia iraquiana tenia el suport de totes les comunitats dels seu país per guanyar. Això havia unit totes les ideologies. Al Iemen, dues dones reben diàriament 3 MSM al dia d’una agència de notícies, que ells reenvien a més; així, centenars de dones s’assabenten del que passa.Aquest procés no té aturador, tot i el control i censura que intenten alguns governs. 

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>