Pelagos

viatges, cultura i solidaritat

viatjar

Enviat per mesogio el dia March 21st, 2007

Què buscava Alexandre el Gran quan viatjava? Conquerir el món? Diu Javier Reverte: “Potser només buscava una vida sense pàtria, que no és res més que la Terra nua de fronteres i oberta davant l’ànima lliure.” Ulisses, un altre gran viatger, volia només arribar a Ítaca? Els viatges ens canvien i potser ell ho sabia. “El temps no existia, només existia jo”, deia Henry Miller, navegant per l’Egeu. Navegant pel Dodecanès notes aquella sensació d’eternitat més propera al moviment que a la immobilitat. El concepte de temps i el ritme canvien. Llavors és quan podem dir: el meu paradís, per ara, és el camí. Viatjar per viatjar i no per arribar a un lloc. Viatjar és també una forma de crear, perquè retens el que veus per interpretar-ho més tard, com si fossis una pintora davant una tela en blanc, recreant el viatge. Recordar un viatge és tornar-lo a viure. El viatge ens converteix en éssers lliures i fa possible que ens sentim detinguts en l’espai i el temps. Viatjar eixampla les nostres perspectives. Un proverbi suajili diu: “On hi ha un desig hi ha sempre un camí” (proverbi suajili). Els chichewa diuen: “Viatjar és ballar”, acompanyar les teves passes a les dels altres, girar en el buit seguint els sons i els ritmes que no coneixies abans. Hi ha res més lliure que ballar? Ballem!

3 comentaris per “viatjar”

 1. pep Diu:

  estic d’acord amb tu. m’encanta viatjar

 2. codina merce Diu:

  AMb els viatges s’apren molt. S’apren molt. Jo viatjo sempre que puc i et queda el gust de tornar-hi. Podries explicar més coses dels viatges?

 3. Andreu Diu:

  M’agrada aquesta reflexió sobre el fet de viatjar. És molt a prop a la meva idea de viatge.
  Viatjar és viure en el seu més ampli sentit. És despullar-se —o, al menys, intentar-ho— de tot allò que t’oprimeix en la teva rutina diària. Viatjar és experimentar. I és en aquesta experiència que la vida es fa més intensa que mai.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.