anar a nevagció

03 El paper de la ciència a la societat actual 12 Febrer 2008

Publicat per maxbonas a: Redaccions 2 , trackback

Personalment, trobo que la ciència és el fonament de la nostra societat. Avui en dia pràcticament tot succés es pot traduir a un llenguatge científic precís, i molts cops, amb aquest llenguatge científic pots explicar qualsevol cosa a algú que no sàpiga el teu idioma però si de ciència.

Des dels inicis de la nostra existència nosaltres ens hem formulat preguntes que hem anat solucionant, o com a mínim ens hem conformat definint-ho, a poc a poc amb la ciència. Com a ciència no vull dir només la química o las matemàtiques, sinó també la filosofia i la psicologia. Per tant que podríem formular qüestions sobre fets quotidians, siguin accions (per física), preguntes existencials (filosofia) o estats d’ànim (psicologia), i podem saber com funciona amb exactitud amb uns quants càlculs o consultes. A part de tot això, es podria dir que la vem vam crear per millorar la nostra qualitat de vida, i així ha estat. Actualment tenim moltíssimes més qualitats i una comoditat i producció de vida infinitament més gran que fa un milió d’anys. La nostra vida és molt millor gràcies a la ciència.

Haig de reconèixer però, que hi ha una altre car en aquesta moneda. De la mateixa manera que la ciència ha permès descobrir grans avenços, ha portat a descobrir grans perills, desgracies i en part ha creat en nosaltres un aire de superioritat que no sempre ens convé. Si no fos per la ciència no haguessin mort tantes persones a Hiroshima, ni hi hauria tanta contaminació, ni s’haurien extingit moltes espècies; però així és.

Igualment, opino que això no deixa de ser culpa dels homes que fan un mal us de la ciència, així que considero que igualment la ciència és la base central de la nostra vida actual.

Comentaris»

1. santijoanot - 27 Febrer 2008

numera-la i te la corregiré

2. santijoanot - 28 Febrer 2008

T’he posat la conclusió en un paràgraf a part. Vigila les faltes.

2-0,06 1,4 7


*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image