La importància d’enfortir l’autoestima

lolamarquez | 1. Infants | Tuesday 30 January 2007

Molts infants amb Trastorn per Dèficit d’Atenció amb Hiperactivitat o sense (TDA/H) presenten el problema de la baixa autoestima. Avui en dia hi ha més estudis sobre el trastorn, però tot i així són nens que encara estan “etiquetats” de maleducats, nens difícils, nens que constantment són renyats pels seus mestres; són els nens que molesten i dificulten la dinàmica d’una classe i acaben sovint al passadís, són els disruptius de l’aula… Per tant, són nens en els quals es va mermant la seva motivació perquè costa que rebin un reforç o reconeixement d’allò que han fet bé. Només escolten allò que fan malament.

Crec que un dels pilars bàsics per a treballar amb aquests nens és forjar una autoestima que els faci tenir un bon autoconcepte, educar-los amb intel·ligència emocional i que expressin els seus sentiments, tan positius com negatius, que se’ls posin límits,… deixar-los créixer oferint-los la pedra basal de l’amor que no és més que la seguretat psicològica provinent de la família, l’escola i tots els agents implicats.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Powered by WordPress | Tema de Roy Tanck