PER UN PAÍS MÉS SA

Supose que com tot el món, estic visquent els dies previs a la meua majoria d´edat amb una il.lusió desbordant. Perquè no sols significa ser major d´edat, significa anar legal a molts llocs, però sobretot significa poder votar, poder escollir qui estarà al capdavant de l´ajuntament del meu poble, poder escollir qui estarà al capdavant de la Generalitat, vertebradora de l´economia, la societat i la política del País Valencià. Des del dia 10 en què va començar la campanya electoral veig continuament els anuncis de cada partit per televisió, a les grans parets, a les tanques, a la vora del tren, al revers dels autobusos, a molts llocs… I a més, obres i més obres, i més i més… Venen les eleccions i les ànsies pels actuals alcaldes per reformar tot allò reformable (fins i tot allò que està fet de poc), inauguracions invisibles (perquè l´edifici, el mitjà de transport, el que siga…no apareix per ningún lloc, sols un cartell que et diu que està previst que comencen les obres al 2010) i moltes més coses que ens donen una xicoteta mostra de la màfia que ens governa: el PP. Rei de l´especulació, noble de les grans dictadures, clergue de l´església,esclau dels grans capitalistes; així es defineix el PP. Un partit que no sabem massa bé cap on camina, a no ser que veiem el rastre de l´economia submergida que els delata. El seu sistema, basat en una no-economía supermegahiperinflacionista i malalta de capitalisme estadounidenc i duent a terme un “projecte social” d´aplanar a la gent ideològicament i de formar borreguets que vajen baix les faldes de grans mostres com la nostra amiga Rita que s´encarrega de dur-nos futurisme i més futurismes a costa de barris tan emblemàtics com El Cabanyal o de 43 víctimes a un Metro que ni les pitjors ciutats tenen. A Grècia, el metro d´Atenes supera unes quantes vegades en qualitat, servei, preus…. al de València. I aquesta és la nostra València tan avançada? Aquesta que és capaç de dur l´America´s Cup però no és capaç de fer transports mínimament dignes i que servisquen per transportar a la gent i no per a passar una estona dalt d´una muntanya rusa. I som nosaltres els joves els qui hem de pagar tots aquestos excesos pagant hipotèques de per vida a uns preus superiors als dels sous que aquest és un altre tema. És aquest el País que volem per a nosaltres? Jo, almenys, no el vullc. No vullc pagar 700 euros al mes durant 50 anys per a financiar uns esdeveniments que no són necessaris i que si bé estan potenciant el turisme, estan fent pujar el deute públic al mateix ritme que puja el nivell del mar degut al desenvolupament insostenible que s´està produint, construint fins i tot en terrenys no aptes i amb infraestructures faraòniques que més bé recorden l´antiga Grècia en detriments dels serveis de nivell mitjà com les rodalies, els autobusos metropolitans i la velocitat alta (Alaris, Euromed, Arco…). Perquè no vull aquest País sinó que vullc un País ple d´oportunitats, amb un creixement econòmic real, amb un desenvolupament sostenible, amb un turisme de qualitat i no de luxe, perquè vull poder tindre accés a una vivenda digna, perquè vullc un sou més just,perquè vullc ser competent amb la resta d´Europa, perquè vull viure en Compromís pel meu País.

Pots deixar un comentari