anar a nevagció

Esquerda lluminosa 22 Novembre 2007

Publicat per josepmanel a: FIL MESTRE , trackback

Plou amb tanta intensitat que la natura sembla haver-se desfermat en un plor que va més enllà de la tragèdia. Abaixe les cortines perquè els xiquets es regiren als seients, neguitosos, i desatenen la tasca que els he encomanat. Llancen mirades inquietes als finestrals. Els vidres van a poc a poc entelant-se amb el baf de la seua humanitat bullent. La pluja no dóna treva. Observe de reüll l’aparcament i veig com l’aigua mira d’engolir-se els vehicles. L’Antoni, el responsable del manteniment del col·legi, treballa per obrir desaigües i evitar-ho, però l’atac és tan brutal que prompte s’ho deixa, definitivament vençut, regalimant com si es desfés, i pronunciant renecs que el temporal també aconsegueix ofegar. El nerviosisme a la classe augmenta. Encara tenen ben recents en la memòria els últims estralls del temporal. Discretament, com esperits desconcertats, s’alcen de les cadires i s’apleguen al finestral. Els deixe fer. Fins i tot jo mateix m’aprope. Hi ha un silenci elèctric, d’aquells que esperen una mínima espurna d’angoixa per esdevenir en histèria inaturable. Tots miren l’aparcament i els cotxes, amb les rodes enfonsades en un pam d’aigua. Tots llevat de la Beth, que mira el cel i, amb un somriure lluminós, assenyala una petita esquerda entre els núvols per on es deixa veure un bocí de cel blau. “La tempesta s’ha trencat!”, diu. I la seua esperança prompte esdevé encomanadissa.

Comentaris»

1. caterina - 22 Novembre 2007

Murcia, País Valencià i Illes Balears som les úniques comunitats que no patim sequera. A mi m’agrada la pluja però començo a estar farta ja! A part que clar, a ses Illes, arrel dels tornados de dia 4 d’octubre, el que fan per prevenir que la gent surti quan ve un bon temporal com el d’aquests dies és donar l’alerta taronja o vermella i això fa que tots estiguem alarmats i alterats. Com vaig dir a un post, es veu venir negror i tothom s’espanta. S’ha creat una psicosi… I no aturen de dir cada dia al diari que ens preparem, que n’hi haurà més de tornados i que aquesta pluja no és normal, que és el canvi climàtic, que això és el principi de tot… Aix! Vull el sol!!!

2. josepmanel - 22 Novembre 2007

El meu cosí m’ha dit… Bo, aquesta no és una manera molt afortunada de començar el comentari. Però, bromes a banda, sembla que tenim que preparar-nos per viure una altra situació climatològica més incòmoda, per emprar un eufemisme amable. Per cert, Caterina, sembla que açò del blog ja funciona millor. La teua capacitat de gestió és molt competent.

3. Carme - 22 Novembre 2007

Que bonics són els teus nens! Suposo que hi deu haver de tot, però ens els expliques molt bonics. M’agraden les teves històires de classe.

4. josepmanel - 23 Novembre 2007

Efectivament, hi ha de tot. Però enguany tinc un grup especial. Ho diu tothom que hi entra.

5. Carme (la dels somnis) - 24 Novembre 2007

Tempestes que es trenquen! Quina expressió tan bonica! I és que certament, a vegades hem de seguir veient el món amb els ulls dels infants!