anar a nevagció

El gran germà 20 Octubre 2007

Publicat per josepmanel a: FILCCIONS , trackback

Encara que no és molt donat a participar en activitats massa arriscades, l’Ernest s’ha deixat enredar per un experiment. Malgrat el seu posat altiu i la seua aparent seguretat que desprèn dels seus gestos entenimentats, fuig, sempre que pot, de les controvèrsies, perquè no se sent gaire còmode amb els enfrontaments, perquè sempre li sembla que es com si li llevaren l’estora dels peus d’una forta estrebada. I ell no és un bon equilibrista vital. Així i tot, com ja he dit, s’ha deixat entabanar per un amic de la feina que li ha suggerit de fer un post en eixe blog de cabòries que va encetar fa quasi un any, on apareguen certes paraules, com ara, un nom àrab, exèrcit, militar, ocupació, artefacte explosiu i altres més que fan llarg de dir però que tothom, a aquestes alçades de la pel·lícula, ja deu intuir. I el bon Ernest, beneït de mena que és, ho fa. Per descobrir a l’endemà, mitjançant el Google Analytics que ha tingut una curiosa visita des de l’altra banda del món, concretament des dels Estats Units i, més concretament, des d’un indret que ben bé no havia sentit parlar-ne mai. El seu company de feina, corroborada la seua argumentació amb aquest simple fet, li diu: “Tu veus? La CIA ja coneix l’existència del teu blog. Ja estàs fitxat! Aquesta gent ho controla tot. Fan una recerca constant de la xarxa per conèixer la més mínima clivella per on pot escolar-se’ls un terrorista. Tu què et pensaves?”. Ni que dir té que l’Ernest ja no és persona des d’aquest moment, i només pensa en arribar a casa, connectar l’ordinador, donar de baixa el blog, canviar de companyia de telefonia i encetar ràpidament una nova vida comunicativa (o potser ninguna). La dona, que se’l mira amb una paciència infinita, teclejant com un posseït, li diu: “Però què ignorant eres, fill meu! Si Ells volen et trobaran a qualsevol indret que t’amagues!”. L’han fotut! Ara ja ni menja, ni beu, ni dorm… Sa mare, pobra vella, diu si no haurà agafat la “cucaratxa”…

Comentaris»

1. caterina - 20 Octubre 2007

Visitant Google Analytics estic aprenent molt de la geografia mundial, sobretot de llocs que ni n’havia sentit a parlar, per tant, tampoc coneixia la seva existència. A un altre bloc, que vaig consultar fa temps, demanava el blocaire si això que feia Google Analytics hauria de ser legal perquè d’alguna manera indica el lloc de connexió dels usuaris. Malgrat ens tenguin controlats, pens que en el fons tampoc ens em d’alarmar. Sempre, degut a les pel·lícules i sèries de tv, ens han donat a entendre als espectadors que la CIA, l’FBI, el govern americà, etc, són superhomes, temibles, indestructibles…, i la veritat, no ho crec pas. No diuen que una de les mans dretes de Laden (no record el nom), que era mig cec, va aconseguir fugir dels americans en una motocicleta per el desert d’Afganistan? A mi aquest fet em va donar què pensar respecte als americans, la veritat. L’Ernest no s’hauria de preocupar pas per la CIA ;)

2. carmerosanas - 21 Octubre 2007

Ostres! Na Caterina, molt optimista, però jo veig que cada dia posen més càmeres per tot arreu: estacions, trens, al carrer… Ens controlen per les targetes de crèdit, ens poden localitzar pels mòbils, no sé quan trigarà a arribar la gran pantalla dins les cases. El meu blog també té 2 visites dels EEUU. M’hauria de preocupar tant com l’Ernest?

Je je, en el fons m’ho prenc tot molt a la fresca.

Carme

3. caterina - 21 Octubre 2007

La veritat és queho trobo un tema molt interessant. És veritat que de cada vegada estem més vigilats però per altra, per moltes càmeres i sistemes que hi hagi som molts milions de persones les que caminam per aquest món. M’he de creuren que ens vigilen un per un? Si es així, per què a certs delinqüents no els troben mai o triguen anys a trobar-los? Sempre hi haurà llocs menys vigilats com ara certs països amb menys recursos i pobles de casa nostra. De moment no em sento gaire controlada. EL dia que algun indici em faci pensar que em vigilen, aleshores segurament canviarà la meva opinió. Malgrat tot, sí que pens que l’era del Gran Germà, tal i com va descriure George Orwell a 1984, d’alguna manera s’apropa, però encara no em sento vigilada malgrat tot. Potser si que sóc massa optimista ;)

4. josepmanel - 21 Octubre 2007

Una vigilància exhaustiva sembla ben bé impossible, això és veritat. Jo crec que només uns som al punt de mira del “Gran Germà”, aquells que tenim certes idees i ens exposem a exposar-les. Idees, ni què dir té, que són incòmodes per al sistema.

5. Carme (l'altra) - 21 Octubre 2007

Hi ha tantes maneres de trobar si es busca… Però no per això les idees deixeran de córrer, oi? Si no, no els donaríem excuses per existir.

6. carmerosanas - 23 Octubre 2007

No crec pas que ens vigilin un per un… però en josepmanel té raó, potser alguns som més sospitosos que uns altres. Sempre hi ha idees que incomoden… de tota mena. I sembla ser que fins i tot llengües que incomoden. Què hi farem! Tal com la novaparla d’Orwell servia per a disminuir les possibilitats de pensament, conservar la llengüa i moltes maneres de dir les coses augmenta sempre l’abast de pensament.

Carme

7. Jordana - 23 Octubre 2007

No hi ha doncs llibertat d´extressió? I perquè cada cop estem més vigilats? És per culpa d´una llibertat mal adminsitrada? Per falta de llibertat? O creieu que ho fan purament per saber els possibles consumidors?

A voure….realment creieu que les organitzacions de vigilància de l´altra banda de l´oceà els preocupa les idees de cultura i politiques d´una cosa tan xiqueta com son els països catalans?

I si és Espanya qui us preocupa, sempre quedaran els flyiers, documents secrets, llibres reivindicatius i professors que ensenyen a les fosques tots moguts en B com en lèpoca franquista però amb més força encara Ah! I sempre ens quedarà l´èxercit de l´ocell aquell que sempre reviu de les seves cendres.

De totes formes ara per ara (demà no ho se) jo preferisc el gran hermano que el vur-k, que segons tinc entès no permet coloraines. Si almenys pogués ser rosa o vermell…oi?.

8. Jordana - 23 Octubre 2007

No us ho creureu..!!! Però saveu qui ha visitat el meu blog?????

Nada más y Nada menos que….

HOLLYWOOD!!!!.

A vosaltres tb? Calla que igual s´ho ha mirat l´Spielberg que aquell de català en sap un “ratu” i mig!! jajajajajajaja.

jajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaja.

Ai perdoneu que m´ha fet gràcia dir-vos-ho.

Salut!!

9. josepmanel - 24 Octubre 2007

Caram, Jordana, si cau alguna cosa per tu de l’Spielberg, fes el favor de deixar-me un parell d’entrades per veure la premier de la teua pel·lícula, eh?

10. Ignacio - 24 Octubre 2007

ui! a mi un cop, a l’aeroport, es pensaven que duia un artefacte “qui sap com” perquè el poli no era capaç de reconèixer una harmònica a l’ordinador!

a part d’això, per a tot cal un carnet, la paga es fa a través dels bancs, hi ha càmeres als carrers i al metro, els satèl·lits poden distingir una moneda des de l’espai, amb el sistema gps et poden tirar una bombeta al mig del melic…

l’era del gran germà ja és aquí?