La Fórmula 1: + Publicitat = - Llibertat (signeu la campanya)

10 09 2007

Estaríeu disposats a veure més de dues hores seguides d’anuncis a la televisió?

Això és el que ofereix, acompanyat d’un so ambient hipnotitzador,   

“ l’espectacle” de la Fórmula 1.

Quines són les qualitats d’un suposat espectacle consistent a veure uns artefactes donant voltes a una pista de forma cíclica i obsessiva com si es tractés d’un Scalextric?

La febre que desperten aquestes carreres només es justifica amb l’enorme inversió de màrqueting que hi ha al darrere, els pilots són mercenaris de la més burda estratègia publicitària. És l’exemple paradigmàtic de com es construeix un imaginari col·lectiu a partir del paroxisme publicitari, sens dubte, una lavativa cerebral. Quant trigarem en ser seguidors de marques enlloc de clubs de futbol (com ja succeeix al bàsquet)

Cada pla televisiu és inevitablement presidit pel logo d’una marca. En l’últim campionat celebrat a Catalunya, la realització televisiva es va centrar en les posicions intermèdies perquè els cotxes que les disputaven lluïen publicitat, i no el cotxe de Ferrari, que anava primer, però que va haver de treure’s les enganxines del seu patrocinador en estar prohibida la publicitat de tabac a Espanya. Sapigueu que és la pròpia organitzadora de les curses qui punxa les imatges a totes les televisions del món
Comerç 
Capítol a part mereixen aquestes televisions, còmplices i participants de la organització, que arriben al límit de comprar de drets per emetre anuncis. Paradoxal resulta també que a TV3 coincidís la setmana dedicada al canvi climàtic amb l’emissió d’un campionat. No se m’acut pitjor favor al medi ambient que enaltir la velocitat i la cultura del cotxe.

Per últim, cal recordar que aquesta xarxa d’interessos està presidida per una persona que posa com a condició per construir un circuït a València, la victòria electoral d’un partit polític determinat. Quan seran els propis partits els que es convertiran, si no ho són ja, tristes titelles de les agències de mitjans, contractats al millor postor?

La publicitat està desfigurant la societat i l’està convertint en una cosa que no és capaç de mirar-se al mirall anomenat dignitat. Pagarem perquè ens embrutin, endeutin i contaminin.

STOP a la publicitat! STOP a l’utilització de diners públics per emetre la Fórmula 1.

Signeu aquí la sol·licitud perquè Televisió de Catalunya deixi d’emetre la Fórmula 1.


Accions

Informacions

8 comentaris per “La Fórmula 1: + Publicitat = - Llibertat (signeu la campanya)”

10 09 2007
[o Rei] Ferran (17:49:19) :

Pel que fa la publicitat del tabac, per la qual Phillip Morris (Malporro) en paga un cabàs (és el principal patrocinador de Ferrari) , hi ha un molt bon mecanisme (no és casualitat) per mostrar-la arreu: consisteix en fer curses en països on no hi ha prohibició d’exhibir la mencionada publicitat i llavors les televisions retransmetran “accidentalment” (atenció a les cometes) la publicitat del tabac urbi et orbi.

11 09 2007
stk_456 (15:47:41) :

Es veritat que les curses de F1 son bastant avorrides. Si no fos per la xuleria dels implicats poc futur tindrien. A mi em fa ràbia el descarat partidisme de les tv envers el seu pilot F.Alonso.
El mon de la F1 es elitista. Pasta a cabassos, publicitat a tope, interessos econòmics. O sigui de tot menys esport.

12 09 2007
Zímon (00:48:57) :

Són tantes coses que s’han de treure de TV3, que no sé si acabaria deixant-hi res. Més val que fem campanya per a que no la vegem. Tanquem la televisió. Llegim llibres, revistes, diaris (bé, els diaris pateixen mals semblants als que denuncio de les televisions; hi ha un acudit de la revista illacrua que fa així: -No m’extranya que hi hagi preocupació a la premsa sobre els diaris gratuïts, perquè ara es pot llegir la mateixa merda sense pagar; (bé el poso de memòria i segurament el subconscient em traeix, potser en comptes de merda es tracta de manipulació o un altre adjectiu despectiu)).
Petons

12 09 2007
Rafa (02:23:59) :

Anim ja en portes 9 signatures.

12 09 2007
Giovanni Panini (05:00:13) :

És veritat, la premsa està fatal, per un costat els pretesos líders d’opinió cada vegada més atrinxerats i per una altra, els periodistes que surten de les facultats com tocats per la mà del sensacionalisme. Sobre el tema de la F1, trobo que és un mercat d’imatge del món del motor, com si no tinguessim prou cada any amb la fira de l’automòbil i cada dia amb el bombardeig d’anuncis a la tele. Suposo que el RACC té molts interessos en el circuit de Montmeló i fa pressió perquè TV3 continuï seguint el joc a l’Ecclestone i l’Agag, vaia par de capullus, i a la indústria de l’automòbil en general. Com més admiració desperti la F1, més creixement als sectors dels concessionaris, les assegurances, les autopistes, els tallers de tunning, les gasolineres…, tothom hi surt “guanyant”, deuen pensar!!!
Salutacions!

20 09 2007
Miquel (09:16:04) :

Allò que també em preocupa de l’excessiva importància donada a la F1 és l’admiració que desperta la velocitat i com l’home es capaç de dominar-la. Si els nostres ídols són capaços de domesticar la velocitat, jo faré el mateix amb el meu cotxe per a ser admirat. Per això, els joves que es trauen el carnet de conduir volen aprendre a ser magnífics pilots abans de ser bons conductors.

Salut.

27 09 2007
Té la mà Maria (03:35:16) :

un post molt interesant felicitats

salutacions des de Reus

21 10 2007
Prohibim els cotxes » Final de trajecte: Tercera guerra mundial (05:13:47) :

[…] Males noticies? Diuen els entesos que els camps petrolífers s’esgoten (peak oil) , significatius són els de Ghawar a Aràbia Saudí i Cantarell a Mèxic, bé això hauria d’ocupar més d’una portada i un programa de televisió però en aquest món xupiguai que vivim només podem aspirar a veure els efectes d’això si trobem un forat entre el futbol i les carreres de cotxes, és a dir, parlarem de l’últim atemptat, de l’última guerra, de l’última regularització de feina, etc. La causa la passarem de puntetes (declinació del petroli). […]

Deixar un comentari

Pots fer servir aquestes etiquetes : <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image