Bloc Comellas

Bloc personal de Joan Comellas

L’abraçada

Enviat per J.Comellas el dia March 11th, 2012

images1.jpg Com molts matins, el dijous vaig agafar el bus a la Via Europa per anar a treballar.  Al cap de poc d’haver pujat, varen aixecar-se una mare i la seva filla per baixar a la parada següent. La mare era una dona que feia força goig, morena, alta i refeta, d’uns quaranta-cinc anys; la filla, amb síndrome de Down, tenia una edat per a mi difícil de determinar, entre 16 i 20. Es quedaren les dues dretes a prop de la porta.

De sobte, la noia es llençà materialment sobre la mare abraçant-la i enfonsant la cara en el seu pit, com qui cerca protecció. El rostre de la dona s’il·luminà amb el somriure més radiant que mai hagi vist. També l’abraçà, després li acaricià els cabells i, quan la noia separà la cara del seu pit, l’acaronà, la besà en el front i l’esguardà amb una tendresa immensa. La mare, adonant-se que eren el centgre d’atenció de la petita plataforma del vehicle, mirà un moment al seu voltant amb una expressió que més que amor i tendresa era de satisfacció, d’orgull. Mentre baixaven a la parada, em va semblar que la dona presumia de filla; presumia de tenir l’amor d’una filla especial, quelcom que el altres no teníem.

Aquesta abraçada va ser com una classe magistral en el paranimf de la universistat del dia a dia.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.