Bloc Comellas

Bloc personal de Joan Comellas

La Maria ens ha deixat

Enviat per J.Comellas el dia February 21st, 2012

El proppassat mes de novembre va morir la Maria.

Amb la Montserrat, les meves filles i uns quants amics, hem fet un acte íntim de comiat. L’hem recordat tot llegint uns breus textos literaris. Res li era més plaent que llegir poesia. La Marta, ha llegit un poema escrit per ella: un text magnífic. L’emoció ha tingut l’efecte de serenar els nostres esperits, ha semblat que recoperàvem una mica la pau després del trasbals que ens provocà la noticia.

Va llevar-se la vida tirant-se a l’estany de Santa Fe, al Montseny. Tenia 38 anys, estava sola i patia; que ningú la judiqui, que ningú s’atreveixi a fer-ho. Ha estat la seva decisió, era el seu sofriment.

La vaig conèixer el 2002, a Òmnium Cultura, jo com alumne i ella com a professora de català. Li interessava molt la literatura i jo era un mal alumne, horrorós, però em ventava de ser un bon lector de literatura. Vàrem congeniar i després d’examinar-me de nivell C , de tant en tant ens trobàvem per parlar de literatura. Em va deixar llegir la seva novel·la i jo li enviava per e-mail els meus contes. M’animava, m’esperonava a escriure.

Es va presentar a casa un dia amb la meva filla, perquè resulta que una amiga comuna les va presentar i es va fer amiga de les meves dues filles. Era un any més jove que la Núria i la Marta. En els mesos següents vàrem compartir algun àpat i alguna excursió i un parell de rutes literàries.

Tenia quelcom que captivava; era intel·ligent i generosa, però estava sola, immensament sola i patia… I un dia obscur de novembre, el seu somriure càlid i net  es va ensorrar a l’aigua gèlida. En silenci, en pau; el mirall fred de l’estany de Santa Fe s’empassà el seu rostre de nena i el sofriment s’aturà. Estava sola i no va trobar cap altre lloc on cercar refugi, on trobar pau.

Que Déu li doni el descans i la pau que es mereix

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.