Bloc Comellas

Bloc personal de Joan Comellas

L’home dels pijames de seda

Enviat per J.Comellas el dia February 28th, 2010

No entenc com aquesta novel·la de Màrius Carol pot haver guanyat el prestigiós Premi Prudenci Bertrana 2009. Res a veure amb el nivell del premi, que per cert, alguns anys ha quedat desert, com és normal que passi quan es volen fer les coses bé. Això em fa pensar, que aquest darrer any el jurat s’ha equivocat d’obra, o bé volien donar-lo tant sí com no, i l’han concedit a un personatge conegut, amb perfil mediàtic.

L’home dels pijames de seda, és, sense embuts, una novel·la dolenta. Reconec que Carol té una forma d’escriure professional, elegant i fluïda, però l’obra no diu res; és frívola i buida. Segurament l’autor ha volgut copiar l’estil del protagonista, en Truman Capote, que feia una novel·la descrivint periodísticament un fet real. Carol, fa el mateix, explicant com l’autor escriu la seva obra més interessant: A sang freda. A L’home dels pijames de seda, els personatges són plans, freds, inòculs; la trama no té cap interès i l’entorn dels personatge sembla esterilitzat, no hi ha cap emoció. Tant és que els personatges siguin a Nova York, Palamós, Londres o als Alps Suïssos. Per l’autor, que faci sol o fred a l’escena, només és una dada.

El pitjor de tot plegat, no és la poca solvència del llibre, el pitjor es pensar com estant les lletres catalanes que donen un dels guardons més prestigiosos a una obra tan mediocre.

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.