Unió o desunió?

Aquesta setmana s’ha materialitzat un fet que molts estem anomenant d’històric, els dos clubs que històricament han liderat la ciutat han unit forces dins del procés de la Fundació Privada CE Mataró. D’aquesta manera Mataró i Cerdanyola formen una aliança en forma d’afiliació, passant a ser el Cerdanyola, segon equip de l’entitat groc i negre, tot i que aquest no perdrà ni el nom ni l’estructura actual del club. 

 Es evident que hi ha una unió entre aquests dos clubs, però a nivell de ciutat això uneix o desuneix el futbol mataroní? 

Des de la creació de la fundació per part del CE Mataró, només un club enfonsat tant a nivell social, econòmic i esportiu com la Cerdanyola l’hi ha seguit els passos. La resta de clubs sempre s’han mirat malament aquest projecte que segons Paco Gonzalo es un projecte de ciutat. 

La fundació va ser creada per unir el futbol mataroní, però realment la unint? La fundació com e dit abans ha estat des de bon principi un fracàs, ja que tots els clubs menys un, si han girat en contra. I això perquè? La fundació realment no es un projecte de ciutat, es un projecte que no beneficia a tots els seus components de forma igual. Explicat per un dels directius actuals del Club Esportiu Mataró, la fundació dividiria per rangs els equips de la ciutat, d’aquesta manera sempre el CE Mataró tindria els equips en un nivell més elevat, tot seguit vindria la Cerdanyola, Cirera i tota la resa, es per això, i suposo que també per altres motius, que la majoria de clubs de la ciutat no miren en bons ulls,  un projecte que no tracta per igual a tots els clubs de la ciutat. Per tant es evident que aquesta fundació només fa que desunir. La veritat es que si llegeixes els estatuts de la fundació, veus clarament que les oficines d’aquesta, seran les oficines del Club Esportiu Mataró, i que el president sempre haurà de ser el president del Mataró. Aquest fet deixa clar que tot plegat es una formula per beneficiar el Mataró i poca cosa més. 

Aquesta fundació només faria que beneficiar a un futbol base, des del meu punt de vista, crec que es una manera de controlar tot el futbol base de la ciutat, i així facilitar que tots els millors jugadors de cada club poguessin ser agafats d’una forma més fàcil pel CE Mataró. 

Això simplement crec que no milloraria el futbol base, perquè el Mataró sempre tindria els millors jugadors, i en canvi els altres clubs tindrien les plantilles més senzilles, cosa que posaria una barrera de qualitat a cada club, fet que només faria créixer el futbol del CE Mataró i res més. Es evident que també el tema del govern d’aquesta es totalment monopoli del Mataró, perquè no posar de president de la fundació algun representant per exemple del Rocafonda? perquè el president de la fundació sempre ha d’estar en mans groc i negres? 

Mataró es una ciutat de 120.000 persones, de les quals quanta gent segueix el futbol local?? crec que com a molt sumant tota la massa social de tots els clubs arribaríem apurant molt als 4000 seguidors fidels. Així doncs creieu que son viables dos projectes de ciutat amb tanta poca massa social? es evident que això no beneficia a ningú. Per una banda la fundació i per l’altre la Comissió de clubs, tots dos amb els seus projectes. La fundació intenta tapar la comissió i la comissió fa el mateix amb la fundació, tots dos pretenen que un decideixi plegar i formar nomes un sol projecte. Això provoca un caos que no beneficia absolutament a ningú, i tot plegat arriba en el PME que es veu obligat a subvencionar econòmicament a tots dos projectes de forma més reduïda. A no se que es decanti per un o per l’altre. 

Si a Mataró es vol realment millorar en la basant social, econòmica i esportiva de les entitats, no es gens bo aquesta desunió. El que haurien de fer tots els clubs es asseure’s a la taula i plantejar un projecte totalment COMÚ. La fundació no serveix per a res, ja que com s’ha dit abans es un projecte que es creat per beneficiar sobretot només el CE Mataró a nivell esportiu. Per tant un cop vist que aquest projecte no va enlloc el que s’ha de fer es acordar un projecte CREAT PER TOTS els clubs de Mataró, on tots i siguin ben representats, amb una junta totalment oberta, amb un membre de cada club, i que la seva presidència anés rota’n per tots els clubs de la ciutat. El projecte hauria de potenciar tot el futbol base de tots els clubs,  ARMAR tots els clubs amb els millors entrenadors, preparadors físics etc… per tal d’intentar tenir tots els equips base de tots els clubs el més amunt possible sense posar límits a cap futbol base de cap entitat. Es evident que el CE Mataró com a equip gran de la ciutat hauria de liderar el projecte, però el que està fent ara amb la seva fundació no es liderar. Es nomes fer un projecte, posar les normes del joc i esperar que els altres si afegeixin. 

Si es vol engrandir el futbol de la ciutat nomes tenim una sortida: UNIÓ, respecte entre tots i bona sintonia. Un projecte comú faria de bon mirar a un PME que segurament no veuria tant malament CONSTRUIR una CIUTAT ESPORTIVA amb gran capacitat perquè TOTS els clubs de la ciutat poguessin créixer d’igual manera en el seu futbol base i de retruc també fer creixer els seus primers equips. Sense res de tot això el futbol de la ciutat esta tocat de mort.

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.