Presentació a Verdú

En el marc de la XXXV Jornada de Treball del Grup de Recerques de les Terres de Ponent, celebrada a Verdú el 7 de novembre del 2004, vaig presentar el treball que recollia els dos primers anys de prospeccions a la recerca de gravats cruciformes i cupuliformes a la zona de Refet.

Publicació que recull les actes d’aquesta jornada

 

Moment de la meva exposició a la XXXV Jornada del GRTP

 La comunicació està disponible en aquest document PDF

 

Previament, a la jornada anterior, junt amb l’arqueòleg Jordi Pérez Conill i l’historiador local de Sant Martí de Maldà, en Miquel Torres i Benet, vam presentar el REFET: TEMA OBERT, un conjunt de tres treballs que es complementàven i que van ser la guspira que em va incitar a iniciar les activitats de recerca de gravats a la zona. Els títols dels tres treballs que componien aquest Tema Obert, publicats a les Actes de la Jornada XXXIV van ser: Ocupació de l’Edat del Bronze Antic a Refet (Artesa de Segre) i algunes consideracions sobre la seva pauta d’assentament en el marc de l’Edat del Bronze a les valls del Segre i del Cinca, a cura de Jordi Pérez Conill; Espai de culte i espai de ritual a l’assentament de Refet, a càrrec de Miquel Torres i Benet, i en darrer lloc la meva part de la trilogia amb el títol de Primeres aproximacions a l’estudi dels cruciformes i elements cristianitzadors a Refet. En aquella ocasió ja vaig presentar la descoberta de la Pedra de Refet i les primeres troballes de gravats cruciformes.

13.02.2007

Una resposta a “Presentació a Verdú”

 1. LIBRERIA PARIS VALENCIA, S.L. diu:

  BUENAS TARDES, NECESITO 1 EJEMPLAR DE EL LIBRO ARQUEOLOGIA I ARQUEOLEGS. EL POBLAT IBERIC DELS ESTINCLELLS DE VERDU.
  ENVIAR A:

  LIBRERIA PARIS-VALENCIA, S.L.
  G.V. MARQUES DEL TURIA, 74
  46005 VALENCIA
  CIF B-96532726

  GRACIAS, ATT. M.ANGELES OLIVERT TELF. 963 959 366

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image