La joia de la corona

 Aquesta és la pedra de Refet. Per al moment la troballa més important que he aconseguit a la zona.

La feina de trobar gravats té una mena de cosa que fa que els acabis olorant. En molts casos dedueixo en la distància on hi pot haver una creu. Potser és que la ubicació, sovint, coincideix en llocs determinats del terreny, però el cas és que les oloro.

Amb aquesta pedra va passar quelcom així. Està situada en un pla que donava la impresió que hi havia d’haver quelcom interessant. El lateral de la pedra sortia entre matolls de garric que l’envoltaven i estava totalment coberta de fullam.

La primera passada que vaig fer amb el pinzell per apartar les fulles em va mostrar la línia d’un regueró. Vaig anar pinzellant la pedra i anaven apareixent reguerons, cruciformes fins al nombre de 14 i cupuliformes que van arribar a 21.

És indescriptible la joia que se sent quan, de sobte, te’n adones que has descobert una pedra com aquesta gravada fa prop de 4.000 anys.

06.02.2007

Una resposta a “La joia de la corona”

  1. mberenguer diu:

    Hola.

    Soc llicenciada en arqueologia, estic estudiant gravats i cassoletes, jo soc de la zona de Corbera però de fet trobo especialment interessant la “pedra de Refet” que podries dir-me lubricació gps o indicar-me com podria anar a veure-la

    Saludes

Deixa una resposta

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image