Les balenes, no es mengen!

Són mamífers com nosaltres i molt més grossos per suposat. De fet, no hi ha cap animal de més volum! Són més grosses que els dinosaures i la seva vida als oceans no és gens fàcil. En queden molt poques, perquè les hem caçat durant molt de temps sense mesura i apart dels japonesos, queden molt pocs països que les matin. A la resta, són espècie protegida!

En resum, que no es mengen, que no! Es van a veure, s’observen, s’estudien, però no es mengen. A Islàndia oferien menú de balena en algun restaurant, pels “turistes intrèpids” que busquen autenticitat i no… oi que no es mengen la calavera de xai? Doncs la balena, tampoc!

De fet, Islàndia és una terra inhòspita de veritat i allà, més que menjar, s’hi va subsistir! Avui el menjar típic són les salsitxes i les hamburgueses… Tot i així es veu que sí, que hi ha turistes que es mengen tauró curat (podrit?) de Groenlàndia (Hákarl) com a plat típic i aquí ja no hi entro jo… hi ha una línia entre “allá donde fueres, haz lo que vieres” i l’estómac de cadascú que la posem nosaltres mateixos. Feu el que cregueu però tot i així les balenes, no! No es mengen!
Si en voleu gaudir, aneu-les a veure.
(A l’Oceà! Que s’ha de dir tot)

Informació sobre balenes i el seu estat – IFAW – International Fund for Animal Welfare

Balenes que podem veure al nord d’Islàndia, al nostre continent.


Sea Shepherd
– Els únics que diuen “prou”, i fan alguna cosa.

humpback whale and baby

“Save the whales! Eat the japs” (salva a les balenes! Menja’t als japonesos)
Samarreta-record australiana

“Enfronta’t a un plat típic islandès, i tens possibilitats que el plat s’enfronti a tu”
Lonely Planet

2 comentaris a l'entrada “Les balenes, no es mengen!”

  1. maria ha dit:

    És un plaer saber-ho.

  2. laia ha dit:

    molter gragies m’ha servit d’ajuda

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.