MMXI – 2011

La llei anti-tabac

Va… ja està, no? Des del gener d’aquest 2011 no es pot fumar a bars i restaurants, i punt. Jo crec que ja va sent hora de deixar de banda els debats, les protestes i els renecs.

Hi va haver un temps en el que fumaven els presentadors de la tele, o els metges a la consulta. Ara en canvi és ben normal que no es fumi als hotels, ni als avions, ni al transport públic. Quan jo era petit érem tres germans al seient de darrera del cotxe, que no tenia cinturons de seguretat. Avui en dia hi ha una cadireta o elevador per a cada edat i estatura. Em sap una mica de greu (només una mica) pels fumadors i els seus hàbits, però ara només queda esperar que, tal i com avui en dia és ben normal posar-se el casc per anar amb moto, d’aquí res ens sembli una incongruència pensar que un dia vam estar, menjant i bevent al bar, enmig d’una densa boira de fum.

Hauríem de mirar el percentatge de fumadors a Espanya i d’aquests saber quants de veritat estan en contra la nova llei, la definitiva. Els insubmisos de bar em penso que calcen tots un peu bastant semblant, bastant espanyol. Que prohibiu que fumin al meu bar? Doncs jo els deixaré fer! – Mentre els clients diuen – Que em prohibiu fumar al bar? Doncs no hi vaig! – I així els va, a tots plegats.

El carril bici al centre de Reus

Arribo a Reus (la meva ciutat natal) la nit de Nadal i em trobo el centre, el tomb de Ravals i alguns carrers de la vora, amb un carril bici pintat just al mig! Ja fa uns mesos que hi és, eh? Però jo vaig amb retard…
De forma momentània, aquest fet em va fer força content.

Sí, hi estem sens dubte d’acord: on hi hagi un carril bici completament segregat del trànsit, que s’hi treguin les altres opcions i sí, és un carril bici bastant, bastant “patillero”, com tret de la màniga per arrodonir enquestes o acontentar ves a saber a qui, completament d’acord. Tot i així! Ja fa un grapat d’anys, quan van renovar els Ravals es va apostar per un centre de ciutat per a les persones i no pels cotxes, amb voreres ben altes i el màxim d’amples possible, només un carril de circulació pel trànsit rodat i una colla de carrers que es van anar oferint als vianants a mesura que s’anaven renovant. Així, es va dir als cotxes “Aquí no! No hi sou del tot benvinguts, si no hi veniu, millor”, encara que pel vist fins ara no ho van acabar d’entendre així.

El carril bici no crec que marqui una gran diferència al trànsit de la ciutat, o que motivi molta gent a moure’s en bici a partir d’ara. No obstant, pintant aquell carril a terra emmarcant les bicicletes es va dir a cotxes i motos, per primera vegada a la història de Reus, que havien de compartir l’asfalt.

La Bat-tele

Aquests dies que encara no treballo vaig a dormir més aviat tard, moltes vegades pel simple fet de mirar la tele. Passada la mitja nit s’evaporen els anuncis i em sedueix la programació. I perquè esperen a la mitja nit? :(

El corredor del Mediterrani – aquelles coses que no s’entenen

No n’heu sentit a parlar mai? EL corredor del Mediterrani, com si hagués de ser una pista espacial que catapulti les mercaderies a tota Europa, com un tiraxines. Una via de tren d’ample europeu que vagi de nord a sud i de sud a nord resseguint la costa, enllaçant indústries i ports, res més. És una cosa bona per al país, pels negocis, per l’economia, pel trànsit i per la natura, per a tothom es veu, però segur, eh? Seguríssim, però no està fet ni sembla que s’hagi d’arribar a fer mai.

…Llavors? No ho entenc.

Austràlia

L’estat de Queensland, el territori de la Reina, està submergit. Les canoes van pel mig dels carrers i la gespa del camp de rugby està sota l’aigua de ja fa un grapat de dies. El riu Brisbane que surt marró a la tele jo el vaig veure blau, fins i tot sota la pluja. L’any passat una riuada ja es va emportar part del Perú just després de tornar-ne. Evidentment quan hi has estat, les notícies es veuen diferent.

Tunísia

Tunísia, destinació de viatge de fi de curs, mediterrània i desert, artesania a bon preu, està cap per avall. A Europa vivim en una illa tranquil·la i ens pensem que si no tirem pedres a l’aigua, no ens vindrà cap onada.

Ai, del dia que se’ns atansi un tsunami.

La propera destinació

Fa més de tres setmanes que vaig tornar del meu viatge més llarg, ara sí, per fi he passat set nits seguides al mateix llit. “A on serà el teu proper viatge?” – se’m pregunta fàcilment. Següeeeeeeeeeeeeeeeent! – diria jo ;) La veritat és que ara toca treballar, fer vida “normal” i en el que menys penso aquests dies, és a veure a on serà la meva propera destinació.

Després de com de satisfactori va ser el 2010, el 2011 que vingui amb el que vulgui, o amb el que pugui. Alguna escapada per Europa? Escandinàvia, Irlanda, Grècia o Praga segueixen pendents. Altres experiències apart del viatjar també són una opció, com fer un curs de conducció, d’apnea o de patró d’embarcació. També, senzillament, es pot no anar enlloc… enlloc que vulgui dir molt lluny, o potser acabo fent el Camino de Santiago d’una vegada, ja ho veurem quan toqui.

Sigui com sigui i vagi com vagi, amb una mica de retard, us desitjo un molt bon 2011

* M’agradaria anar fent posts més curtets i més sovint, com la Plastilina, però no sóc prou constant.

4 comentaris a l'entrada “MMXI – 2011”

 1. plastilina ha dit:

  Aquest post dóna per molts comentaris.
  Me’l llegiré en calma^=^.

 2. maria ha dit:

  Visca amb la nova llei anti-tabac.El de Mollerussa que permetia fumar ja no fa.^^.
  Carril bici a Reus?Interessant però no ho conec.
  La Bat tele.Sí que és cert.A mi també m’enganxa la programació nocturna, tot i que al matí sembli una zombie.
  Amb el corredor no sé pas si es posaran d’acord.
  Austràlia…ostres quanta aigua i quantes desgràcies.
  Tunísia…i surt en Gaddafi i diu que ja es podrien haver aguantat uns anys més.Quina cara que tenen aquests dirigents.Visca el poble.
  D’apnea?Quin aventurer que estàs fet!
  Tu ves fent posts al teu ritme que són molt interessants.^-^

 3. Òscar Az Al ha dit:

  Antitabac: Se’n va parlar molt i es va fer un gran enrenou fa tres setmanes i on és ara tota aquella cridòria?

  Carril bici: Jo crec que els centres de ciutats i pobles s’haurien de prohibir als transports motoritzats directament. Ja està bé d’anar a comprar el pa en cotxe!

  Bat-tele: Amén.

  Corredor del Mediterrani: S’espera per venir junt amb la independència…

  *:T’obligues a escriure quatre dies i al cinquè ja ve sol. També pots guardar-te les parrafades que fas un dia concret i vas publicant les diferents parts en diferents dies; la gent no sap que no ho escrius al moment :P

 4. adbega ha dit:

  Jo no et trec pas la raó en relació al que dius sobre la llei antitabac (tot i que la trobo exageradíssima aquesta llei) però, si et ve de gust, et deixo una entrada que vaig fer sobre el mateix tema perquè vegis una altra manera d’entendre-la: http://adbega.blogspot.com/2011/01/llei-anti-tabac-i-anti-fumadors.html

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.