Necessitat de discutir

No truco mai a la ràdio, envio correus ni escric missatges de mòbil davant de cap enquesta d’opinió o quan crec sentir incongruències als mitjans. Intento no entrar en debats ni discussions per imposar la meva raó i trobo força curiós, simpàtic i gens incòmode quan algú diu el que pensa i després senzillament es fa el silenci, que normalment indica desacord i punt.

L’altre dia no se ben bé perquè, probablement per tenir poca feina, vaig afegir un parell de comentaris al Facebook. D’una banda es discutia sobre la catalanitat de Jaume I i de l’altra si el consum d’aigua a la zona metropolitana de Barcelona havia tornat a pujar a nivells anteriors als de la sequera de fa un any llarg. Vaig acabar havent-me de justificar i donant corda, sense voler-ho, a un debat que no portava enlloc.

A vegades em sorprèn com de fastigosament m’agrada tenir la raó. La raó… sembla un testimoni que ens anem passant mentre xerrem, ara la tinc ara no la tinc, ara et convenço ara m’estàs a punt de convèncer tu, però no et donaré pas el testimoni de la raó així com així. Em sembla que ja ho vaig escriure un dia això… con vèncer. La línia que separa el debat del batre’s per la raó és fina fina, si o no?

Debatre (de batre) i intercanviar opinions sembla que hagi d’estar molt bé, però mentre anava a escriure “que cadascú pensi el que vulgui”, m’he sorprès pensant a veure com podria convèncer a tothom, de que senzillament no hi ha necessitat de discutir.

tenir la raó

3 comentaris a l'entrada “Necessitat de discutir”

 1. maria ha dit:

  Aquest món no s’entén massa perquè si tots volem tenir la raó,hi ha d’haver algú per intentar convèncer,no?Si no qui ens queda?^-^No val la pena discutir.Molt bona cançó.

 2. sergi ha dit:

  No val la pensa… molt ben traduït!

 3. ricderiure ha dit:

  hi ha molta gent a la que li encanta fer debats, de batre, com un pols dialectic,
  jo crec que de raons n’hi ha moltes, que cadascú trii la seva!!!
  salut company!!!

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.