Els Amics de les Arts

Concert d’un dilluns al vespre. Luz de Gas gratuïta a la salut d’un grup polític i Els Amics de les Arts que despleguen tant el seu repertori com una simpatia aguda i propera. A mi em va agradar molt, des de les lletres que parlen de la convivència en parella o de la solteria, sempre des d’un punt de vista masculí que desperta en mi tot de complicitat i proximitat, fins el rap a capela “Backstreet Boys” total, a base de paraules que contenen la lletra ix (o xeix!) demostrant que els agrada jugar tant amb les vivències com amb la llengua i les paraules, tot flirtejant amb el tecno o entendrint-nos amb cançons tristes, melancòliques o emotives, sempre cantades entre tots quatre.

Què ens està passant, però? Manel, per mi els genuïns i els primers valents; Quart Primera, comentats tot just fa dos posts i Els Amics de les Arts… que tot i que toquen de fa anys, per mi van ser els matxacats per Llime de només feia uns dies. Quatre nois de Barcelona, música d’enamoraments i separacions, de lligar i d’històries peculiars. Potser és un ressorgir des d’aquell esclat de Rock Català ja difuminat? potser és que trobàvem a faltar alguna cosa i no n’érem conscients? Segur que algun crític de música ja ho ha explicat en algun lloc, però ara per ara jo no arribo a més enllà. M’agrada tal com és i prou.

A veure com i cap a on madura aquesta ingenuïtat de qui comença, i a veure fins on es pot estirar el filó del que ens és comú. Mentrestant, espero que els anem veient i escoltant força, entre balls i reflexió.

Els amics de les Arts. Ja tenen més de dos discs en venda i jo, carallot a estones, no me’n vaig comprar cap.

Els amics de les arts bed & breakfast

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.