(des)ubiCAT

Cinema, educació, economia i tot el què hi vulgueu aportar

Erasmus: l’experiència d’una vida

Enviat per figueres el dia Febrer 6th, 2007

Qui no ha sentit mai la paraula Erasmus? Nom establert en honor al filòsof humanista Erasmus de Rotterdam, implica una estada universitària a algun país europeu (Programa d’Intercanvi). Fins aquí la definició de manual. No té més: anar a estudiar a fora, que se’n diu simplement.

Doncs no. Erasmus és molt més que tot això. Correspon a una de les èpoques que qualsevol estudiant recordarà tota la seva vida. Anar-se’n de casa, per primer cop o no, amb tot el què això implica: llibertat d’acció total, maduresa gairebé obligada, valoració econòmica del dia a dia, etc. Tanmateix, aquests factors esmentats els podries aconseguir anant a estudiar a una altra ciutat catalana, per exemple, molts lleidetans o gironins que vénen a Barcelona a estudiar. Per sort, en un Erasmus tindràs molts factors addicionals que te’l faran gaudir, i faran que el recordis amb felicitat tota la vida: conèixer gent de tot el món (sí; no només europeus, la quantitat d’americans, tant del nord com del sud, és brutal, al igual que els australians o japonesos que pots trobar-hi); conèixer una nova cultura (la del país de destinació); aprendre a fer les coses de noves maneres, nous punts de vista, nous horitzons; aprendre idiomes; i en resum, obtenir una visió més global. Això és positiu i necessari per a tothom. Obrir els ulls, obrir la ment. Veure que hi ha noves formes de pensar i fer les coses, ni millors ni pitjors, simplement diferents, i que conèixer-les t’enriquirà. I si a tot això li afegim els magnífics moments que passes amb els teus nous amics/gues, doncs encara més positiu resulta. I en fas de tot el món, amb la possibilitat de viatges i acollides que implica.

Personalment, la meva experiència Erasmus ha estat immillorable. No canviaria res. He tingut la sort de poder fer-ne un, i sé que ho recordaré tota la vida. M’he passat els últims 5 mesos a Copenhagen, Dinamarca, ciutat i país dels que tenim molt per aprendre. He fet amics de tot arreu: Anglaterra, Itàlia, Suïssa, França, EUA, Austràlia, Alemanya, Rússia, Mèxic, i un llarg etcètera, incloent-hi la meravellosa gent de Catalunya que he conegut allà (i una persona molt important per a mi amb la que hi vaig anar junts).

Foto Erasmus Copenhagen 2

Per la meva part, només puc animar a la gent que tingui la oportunitat de fer-ne un, que no la desaprofiti, que faci tot el que estigui a les seves mans per a viure aquesta experiència. No se’n penediran. The time of my life, el temps de la meva vida.

3 comentaris per “Erasmus: l’experiència d’una vida”

 1. Roger Diu:

  Ai, quina enveja!

  Jo m’estic deixant totes les asignatures de lliure elecció, per anar-me’n l’últim semestre de la carrera a Cuba. M’hauré de barallar molt perquè m’acceptin els crèdits, però pot valdre la pena! A més, el problema de la llengua deixaria de ser un problema! (o, com a mínim, seria un problema menor, perquè tal com duc el castellà̷ ;)

  El que és una putada és la merda de beques que donen per viatjar fora d’Europa (si te’n donen). L’únic dubte que tinc ara és si tindré prou diners per marxar…

  Però seria catxondo anar a fer l’últim semestre de la carrera de periodisme a un país on no hi ha llibertat de premsa! XD

 2. kima Diu:

  Ets el millor. Dono totalment suport a la iniciativa dels Erasmus. És una manera d´aprendre de la vida que si no es fa una vegada no se sabrà mai. Quan tornes ets molt més madur/a i responsable i alhora has après coses noves i interessants. Al ser tan lluny de la família t´has hagut d´espabilar per tal de resoldre situacions que de ben segur mai hauries fet.És una altra manera d´aprendre. Endavant sempre.

 3. Lenam Diu:

  Eii!! He trobat aquesta pàgina buscant al google “erasmus copenhagen”…perquè el curs vinent aniré a la capital danesa i volia informar-me o parlar amb algú que hi hagi estat per comentar alguns dubtes que em puguin sorgir. Veient el teu comentari, veig que tot et va anar de conya, espero que a mi també m’hi vagi! :D Bé si no t’importa, et deixo el meu mail i si vols m’envies algun correu per saber el teu i si em surt algun dubte te’l pregunto.

  Moltes gràcies!!

  PD: manelsanjuan@hotmail.com

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>