(des)ubiCAT

Cinema, educació, economia i tot el què hi vulgueu aportar

Cinema crític?

Enviat per figueres el dia Febrer 5th, 2007

Avui va de cinema. No sé què busqueu vosaltres quan aneu al cinema o bé quan llogueu un dvd o mireu la televisió. Pot ser que sigui un mer passatemps, és a dir, a tots ens agrada de tant en tant “apalancar-nos” al sofà i rebre imatges i imatges, sense haver de parar-te un moment a pensar el significat real d’allò que veus. Tanmateix, i sense que sigui més o menys respectable, hi ha altres opcions, com podria ser el fet de veure una pel·lícula i pensar en què vol dir realment, quin és el propòsit del director/guionista, què vol aconseguir. Una crítica, una reflexió, un canvi d’actituts, o només pretén fer-se un lloc a la glòria i optar per un Globus d’Or, un Goya o un Oscar? O tot alhora? És lícit que així sigui, faltaria més. Sense ànim de ser exhaustiu, us presento una llista de pel·lícules que, en la meva opinió, són entretingudes i alhora poden fer-te pensar.

Cinderella Man Gladiator Hotel Rwanda Ciudad De Dios Una Verdad Incómoda Una Historia De Violencia Diarios De Una Motocicleta El Señor De La Guerra GAL Collateral Syriana Cold Mountain Maria Llena Eres De Gracia El Show De Truman Crash 16 Calles Good Night And Good Luck Tsotsi Dos Hermanos El Hundimiento

(Cada imatge et porta a una web en castellà sobre la pel·lícula) OBJECTIU: poder tenir un directori com aquells en la nostra llengüa.

Un comentari per “Cinema crític?”

 1. Roger Diu:

  Ei, Sergi, m’ha fet molta gràcia veure que ja tens bloc. Felicitats!

  Si tens qualsevol problema amb la configuració o qualsevol altra cosa, diga-m’ho i intentaré ajudar-te.

  De moment, jo ja t’he agregat, però et recomanaria, per tal de tenir més entrades al teu bloc, que demanessis que t’agreguessin a l’agregador de blocs de les JERC (www.joventindependentista.com, pots demanar-ho a info@joventindependentista.com), al llistat de blocs republicans (http://xarxarepublicana.blogspot.com, pots demanar-ho a llibertats@gmail.com) i al bloc del Saül Gordillo (www.saul.cat).

  Per altra banda, què et sembla si agafem el compromís de visitar-nos assiduament i comentar-nos els posts? ;-)

  Pel que respecta a aquest, vull donar una notícia que pot alegrar a més d’un català. El cas és que, malgrat que no tenim gaire pel·lícules reivindicatives del fet català, durant l’any 2006 s’han comprat els drets de tres llibres dels quals, molt presumiblement (si no, no s’haguessin comprat), se’n faran pel·lícula: “Jo no sóc espanyol” (en forma de documental per cinema, de Víctor Alexandre), “Èric i l’Exèrcit del Fènix” (impulsarà el projecte la productora del Joel Joan) i la trilogia sobre la Guerra de Successió “1714″ (ha comprat els drets Mediapro, autora d’altres pel·lícules amb contingut social, com “Diarios de una motocicleta” o “Salvador”). Paciència!

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>