L’excés de la impunitat per vots

Crec que començarem el post o nota i, inclús el tweet o piu, que ho presentarà, en la afirmació de Juan E. Tur, que va publicar l’informatiu.com “Impunitat per vots”.
I és, a la fi de l’article, quan dona la raó d’existència a este bloc, que intenta parlar dels excessos fallers des del mateix punt de vista faller, i que està inclòs dins d’una xarxa de blocs d’opinió, fet per fallers i que denúncia quan cal denunciar, critica quan cal i recolza les bones iniciatives.
Bé, és ben cert que la regulació de la norma d’obertura de casals o millor dit, de locals festers, ha causat inquietuds al món de la festa, però alguns hem aprofitat per denunciar la insostenibilitat de la festa. Per tant, reflexionem al voltant de l’afirmació:

“Sin embargo, cuando las escribo,
aún no he escuchado a ningún colectivo fallero
exigir a nuestras autoridades que no se les trate
de comprar de una manera tan burda,
dándoles carta blanca para no cumplir
las obligaciones que se les exigen
al resto de ciudadanos.”

Caldria fer públicament un manifest de col·lectius fallers, que hi han de tots els colors, perquè no ens intentaren oferir l’or en píndoles d’impunitat, per ser “els amos de lo carrer per uns dies”, tant els uns com els altres. Estem d’acord! Però, ara cal recordar que alguns trencaren llaços en les associacions de vertebració ciutadana per acusar-los de “populatxo” i encara ho estan pagant. A més, de recolzar actualment les polítiques festives que ixen des del Consistori, sense cap oposició, pot ser per por, o perquè no hi ha altra opció.
Respecte la normativa en si que va proposar el Conseller Castellano sí que intenta classificar els locals festius en d’ús públic o d’ús particular de l’entitat i, el problema, pot ser siga, deixar els Ajuntaments la seua gestió. Així, serà el Consistori el que els classificarà en funció de les activitats que hi facen, i per tant, els classificarà segon molesten a la ciutadania.
Ja hem parlant en altres ocasions del respecte, i de la conscienciació, que a poc a poc vindrà del mateix faller, i que, a la mateixa volta, és ciutadà. Ajudats, això sí, en una norma que permeta fer activitats sense por a la denúncia dels veïns i, sense molestar més que el mínim possible per desenvolupar les accions d’unes entitats culturals, que a més, són associacions “de vertebración ciudadana más importantes de la provincia de València (y de una parte no desdeñable de Castellón)“, segons cita l’autor.
Altra cosa, que no és qüestió de la norma esmentada serà l’activitat a la setmana fallera, que també, a poc a poc, va canviat la conscienciació;, obrint els casals als ciutadans i retardant tot el possible el tancament de carrers.
Continuant en l’article de l’informatiu:

No es un hecho casual que, pese al estado comatoso
de las arcas públicas del Ayuntamiento de Valencia,
las subvenciones municipales para la construcción
de monumentos falleros tan solo hayan
bajado del 25% del total, al 21;
y al 20% para la iluminación
(la ayuda a la realización de fallas, que al fin
y al cabo repercute generando empleo,
aún es justificable, pero la de la iluminación
no hay por donde cogerla).

Els quatre punts de baixada dels monuments si que demostren l’aposta o la filosofia de la gestió d’un govern, perquè no hi ha que oblidar que la falla (monument faller) és l’essència de la festa, on es pot crear, criticar i dignificar…, i tota la resta sí que hi és superflu i, on caldria retallar subvencions.
El tema llum, tota la raó per a Juan E. Tur…, hi ha hagut excés per part d’alguna comissió en mantindre una tradició importada del sud de la meseta i insostenible de totes, totes, encara que hi haguen iniciatives com “parotet de cresol” que premien a les llums de baix consum…
Alguns som de la filosofia que les coses es canvien, o s’intenten, des de dins, però no ens vendria malament una maneta externa de tant en tant, perquè bona part dels ciutadans ens miraren als fallers amb més respecte i amb menys rancor. Però, per ara no passa, pot ser perquè és més fàcil situar-se en la banda de “l’anti-populatxo”, com en el seu moment es va batejar. Hi han moltes referències de falles que ixen d’este estereotip i, som fallers igualment i ciutadans.

Un faller despistat, que ha acabat de llegir-lo.

Pots deixar un comentari

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.