ExcesSOSfallers

una critica des del mateix món faller

L’excés de fallerio

Enviat per excessos el dia Gener 15th, 2009

Una que volia descansar, descansar junt al meu company, de tots els excessos d’actes fallers i d’activitats col·laterals que hi fem. I va, i la filla xicoteta, decidix que vol ser Fallera Major. Quina putada! Un altra volta hem d’estar pendents del calendari, de pentinar-se, d’anar a les presentacions, i a més, de ficar bona cara. Com si no tinguera prou en el dia a dia de ma casa.
En casa som fallers de tota la vida, de tota la vida de les nostres filles!!!. Perquè abans (jo me’n recorde) ens anàvem a esquiar en falles, fugíem d’una ciutat d’excessos. Però, va ser tindre fills, i mira, et canvia la vida!
Mira si canvia que, com vos compte, enguany tocava descansar, havíem decidit passar a l’apartat de fallers paellers (si, dels que només baixen la setmana fallera i no paren taula ni per Déu) i com la filla és FM, el seu pare a de ser president de la comissió. I em pregunte: On m’he perdut?
Al ser d’una comissió xicoteta, trobar president no es gens fàcil i, si el que vols és passar un exercici raonablement tranquil en la filla com a màxima representat infantil, almenys que la cosa funcione, que ja coneixem casos de caos i no ens agradava viure’l. I damunt, som excessius i es fem càrrec de l’entitat, en idees, en noves tendències, en canvis i més canvis… On m’he perdut?
A més clar, s’ha fet un equip de treball per portar a terme el projecte de falla que ens agrada. A qui envisquem? Als amics, a les cosines, a la família… Altra volta a estar implicats!. Si fins i tot, soc la tresorera… On m’he perdut?
Almenys, estic en els meus amics, lluitant per la nostra cultura, la nostra música i portant-la més enllà de la pròpia festa. Són les amigues i amics les que ens portaran…

3 comentaris per “L’excés de fallerio”

 1. Malalt de Falles Diu:

  Malalt de Falles, el primer blog sobre Falles, estrena web amb motiu del seu tercer aniversari:

  http://www.malaltdefalles.com

  Si no ho coneixieu encara, dir-vos que Malalt de Falles és un espai on veure el món de les Falles des d’una òptica diferent al tòpic. Una anàlisi sobre els fets que envolten a la festa fallera des d’una nova perspectiva per aportar noves idees i nous camins de reflexió cap a una festa millor. Per descomptat, en valencià

  Us preguem a tots aquells que amablement heu inclòs un enllaç amb l’antiga web malaltdefalles.blogspot.com (ja que prompte desapareixerà) la substituiu per aquest nou domini. Moltes gràcies!

  Per a celebrar-ho Malalt de Falles dedica aquesta setmana a l’anomenada Trilogia Expositiva, amb tres posts que es publicaran dedicats a l’exposicó del ninot.

  El primer:

  Curiositats Expositives

  Salutacions Malaltes!

  PD.: També podeu visitar malaltdefalles.net

 2. josep Diu:

  Sera per excés de fallerio que algunes comissions de falla encara a dat de hui 2 d’abril, encara tenen les seus llums penjades al carrer quant la majoria de les comissions ja les han retirades, quant costa ser consecuent i fer lo que es diu.

 3. excessos Diu:

  Hola Josep, gràcies per la teua observació i el cas que no anem a dir que no i imagine que molts ja sabreu que una de les comissions que encara tenen les llums penjades, que no enceses, al carrer és una comissió coneguda, com ara, Borrull Dr Peset Cervera i perquè…
  Una volta parlat en l’empresa que du la lluminària, va comentar que és qüestió de prioritats i que ho van retirant a poc a poc. Això, no pensem que siga cap justificació i els responsables continuen sent els que han sol·licitat la seua instal·lació, la comissió, però en este cas…
  L’avaluació dels fet, o la decisió de deixar-les, ve després de sospesar les molèsties per als veïns que les llums estiguen penjades, sense encendre, i no trobem, però si hi hagueren o es pensara que podia ocasionar cap molèstia, estem segur que es cridaria a l’empresa i immediatament serien retirades…
  Va de bo!

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image