ExcesSOSfallers

una critica des del mateix món faller

Excés de premis?

Enviat per excessos el dia Maig 22nd, 2008

Un llibret de falla és una publicació de continguts fallers, de continguts fets per fallers, de continguts per als fallers o una publicació sense continguts?

La resposta és d’allò més senzilla, el que cada comissió desitge, però si ens quedem en aquesta resposta no avancem massa a l’hora de fixar criteris per a un premi, perquè estem parlant, com quasi sempre, dels premis. Parlar de llibret hui en dia és parlar de premis, els qualsfer treballs editorials veritablement excessius, però malauradament els premis parlen de llengua i els premis que atorga la Generalitat per l’ús del valencià deurien ser això, per l’ús del valencià i no valorar el format, el tipus de lletra o el paper on s’ha imprès. Bé, l’esperança és que hi han de més roïns; els premis!.

Pot ser aquestes reflexions no siguen ben enteses, perquè no parlem d’excessos, però és ben cert que de premis està ple el món faller i pot ser l’única motivació per sacsar un moviment associatiu massa estructurat i a més, una de les poques vies de finançament de la festa.

D’altra banda el llibret que és mitja de comunicació en el barri, en el poble, en la contornada, és un llibret que complix la vesant comunicativa i per tant estem parlant d’un mitjà de comunicació i així, la difusió de l’idioma té més sentit. I de la mateixa manera, podríem parlar de potenciar econòmicament als blocs i pot ser aleshores perdessin el valor d’independència i transparència que alguns s’han guanyat.

Bona mostra d’això es el lliurament del I Premis a la mare que va parir a l’artista de la falla estètic-satíric-compositivament compensada del món mundial…” que atorga el prestigiós bloc “Malats de falles” en l’article de 19 de maig. Enhorabona per fer-ho!!!

Parlant de comunicació i independència, des d’excessos fallers ens fem ressó d’una proposta que va sorgir als millors vehicles comunicatius del món, com són els corredors o els dinars d’algunes trobades, i que argumentaven la creació d’una televisió, pot ser ràdio, per Internet on es parlarà de falles des de l’altre punt de vista, on els seus reporters habilitats als actes oficials foren incisius, directes, reivindicatius i que preguntaren allò que no es pregunta.
Pot ser això siga la filosofia d’un bloc?

Deixa un comentari

XHTML: Pots fer servir aquestes etiquetes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

*
Per comprovar que ets una persona, i no un programa automatic que deixa comentaris-spam, copia la paraula que veus a la imatge.
Anti-Spam Image